نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحقیقت, ناعمهfa_IR
dc.contributor.authorترک زبان, آیداfa_IR
dc.contributor.authorشریفی, نسرینfa_IR
dc.date.accessioned1400-01-15T06:02:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-04-04T06:02:40Z
dc.date.available1400-01-15T06:02:39Zfa_IR
dc.date.available2021-04-04T06:02:40Z
dc.date.issued2021-01-01en_US
dc.date.issued1399-10-12fa_IR
dc.identifier.citationحقیقت, ناعمه, ترک زبان, آیدا, شریفی, نسرین. (1399). ارتباط بین تمایلات غذایی و افسردگی در نمونه ای از دانشجویان دختر : یک مطالعه ی مقطعی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 25(1), 791-800.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4215-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/791708
dc.description.abstractسابقه و هدف: بر اساس شواهد پیشین افسردگی ممکن است با تمایلات غذایی خاصی مرتبط باشد. از آنجا که فرهنگ غذایی هر کشور می تواند بر این ارتباط تأثیر گذار باشد و مطالعات اندکی در ایران در این رابطه موجود است، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین افسردگی و تمایلات غذایی انجام پذیرفت. مواد و روش‌ها: مطالعه از نوع مقطعی و افراد نمونه 100 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1392 بودند که به روش نمونه گیری تصادفی به مطالعه وارد شدند. افسردگی در دانشجویان به وسیله پرسشنامه افسردگی بک (BDI) و تمایلات غذایی به وسیله پرسشنامه اعتبارسنجی شده " تمایلات غذایی– ویرایش فارسی" ( FCI-Persian) که به صورت خود ایفا تکمیل شدند، بررسی گردید. روشهای آماری شامل ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن بود. از نرم افزار آماری SPSS ،ویرایش 16 جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده گردید. نتایج: همبستگی آماری معنی داری بین افسردگی و تمایلات غذایی به دست نیامد.  با این حال، افسردگی در دانشجویان با تمایل به مصرف ژله، همبستگی معنی دار و مثبت ( 272/0 = r و 006/0 = P ) و با تمایل به مصرف ترشی ها همبستگی معکوس و معنی داری داشت ( 238/0- = r و 017/0 = P ). همبستگی آماری معنی داری بین افسردگی و نمایه توده بدن(BMI) به دست نیامد. با این حال میانگین BMI با تمایل به مصرف شکلات کاکائویی همبستگی معنی داری داشت (288/0- =r  و 004/0 =P). به علاوه بین تعداد روزهای گذشته از شروع قاعدگی و تمایل به مصرف کباب، گوشت قرمز، ماکارونی و برنج همبستگی آماری معنی داری مشاهده شد. یافته های مطالعه ی حاضر نشان داد که حالات افسردگی در دانشجویان با مصرف بیشتر ژله و مصرف کمتر ترشی ها همراه بود. به نظرمی رسد توصیه به مصرف مواد غذایی با محتوای کربوهیدرات و کالری کمتر در کنار راهکارهای روان درمانی جهت تخفیف افسردگی، می تواند باعث حفظ سلامتی و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دانشجویان دخترگردد. به علاوه، مطالعات بیشتری نیاز است تا نشان دهد که تمایلات ویژه ی غذایی در دوران پیش از قاعدگی همچون تمایل به مصرف برنج، ماکارونی و گوشت قرمز، ممکن است یک واکنش فیزیولوژیک بدن در جهت تامین کربوهیدرات و ریز مغذی هایی چون آهن ، روی و ویتامین های گروه B باشد که موجب تخفیف علائم جسمی و روانی سندروم پیش از قاعدگی می گردند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectافسردگیfa_IR
dc.subjectتمایلات غذاییfa_IR
dc.subjectدانشجویانfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleارتباط بین تمایلات غذایی و افسردگی در نمونه ای از دانشجویان دختر : یک مطالعه ی مقطعیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue1
dc.citation.spage791
dc.citation.epage800


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد