• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 25, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 25, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط بین تمایلات غذایی و افسردگی در نمونه ای از دانشجویان دختر : یک مطالعه ی مقطعی

    (ندگان)پدیدآور
    حقیقت, ناعمهترک زبان, آیداشریفی, نسرین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: بر اساس شواهد پیشین افسردگی ممکن است با تمایلات غذایی خاصی مرتبط باشد. از آنجا که فرهنگ غذایی هر کشور می تواند بر این ارتباط تأثیر گذار باشد و مطالعات اندکی در ایران در این رابطه موجود است، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین افسردگی و تمایلات غذایی انجام پذیرفت. مواد و روش‌ها: مطالعه از نوع مقطعی و افراد نمونه 100 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1392 بودند که به روش نمونه گیری تصادفی به مطالعه وارد شدند. افسردگی در دانشجویان به وسیله پرسشنامه افسردگی بک (BDI) و تمایلات غذایی به وسیله پرسشنامه اعتبارسنجی شده " تمایلات غذایی– ویرایش فارسی" ( FCI-Persian) که به صورت خود ایفا تکمیل شدند، بررسی گردید. روشهای آماری شامل ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن بود. از نرم افزار آماری SPSS ،ویرایش 16 جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده گردید. نتایج: همبستگی آماری معنی داری بین افسردگی و تمایلات غذایی به دست نیامد.  با این حال، افسردگی در دانشجویان با تمایل به مصرف ژله، همبستگی معنی دار و مثبت ( 272/0 = r و 006/0 = P ) و با تمایل به مصرف ترشی ها همبستگی معکوس و معنی داری داشت ( 238/0- = r و 017/0 = P ). همبستگی آماری معنی داری بین افسردگی و نمایه توده بدن(BMI) به دست نیامد. با این حال میانگین BMI با تمایل به مصرف شکلات کاکائویی همبستگی معنی داری داشت (288/0- =r  و 004/0 =P). به علاوه بین تعداد روزهای گذشته از شروع قاعدگی و تمایل به مصرف کباب، گوشت قرمز، ماکارونی و برنج همبستگی آماری معنی داری مشاهده شد. یافته های مطالعه ی حاضر نشان داد که حالات افسردگی در دانشجویان با مصرف بیشتر ژله و مصرف کمتر ترشی ها همراه بود. به نظرمی رسد توصیه به مصرف مواد غذایی با محتوای کربوهیدرات و کالری کمتر در کنار راهکارهای روان درمانی جهت تخفیف افسردگی، می تواند باعث حفظ سلامتی و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دانشجویان دخترگردد. به علاوه، مطالعات بیشتری نیاز است تا نشان دهد که تمایلات ویژه ی غذایی در دوران پیش از قاعدگی همچون تمایل به مصرف برنج، ماکارونی و گوشت قرمز، ممکن است یک واکنش فیزیولوژیک بدن در جهت تامین کربوهیدرات و ریز مغذی هایی چون آهن ، روی و ویتامین های گروه B باشد که موجب تخفیف علائم جسمی و روانی سندروم پیش از قاعدگی می گردند.
    کلید واژگان
    افسردگی
    تمایلات غذایی
    دانشجویان
    عمومى

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2021-01-01
    1399-10-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی کاشان

    شاپا
    1029-7855
    2008-9821
    URI
    http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4215-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/791708

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب