نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاربابی, سامرهfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, پریاfa_IR
dc.contributor.authorامینی خویی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1400-01-15T03:59:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-04-04T03:59:53Z
dc.date.available1400-01-15T03:59:53Zfa_IR
dc.date.available2021-04-04T03:59:53Z
dc.date.issued2021-02-01en_US
dc.date.issued1399-11-13fa_IR
dc.identifier.citationاربابی, سامره, اکبری, پریا, امینی خویی, زهرا. (1399). مقاله علمی – پژوهشی: بررسی تاثیر روش لخته سازی بر راندمان برداشت زی‌‌توده و محتوی اسیدهای چرب ریزجلبک Dunaliella salina، جداسازی شده از تالاب لیپار، چابهار. مجله علمي شيلات ايران, 29(6), 109-120.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2407-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/790583
dc.description.abstractامروزه، ریزجلبک‌‌ها به‌‌ عنوان یکی از منابع مهم برای تولید سوخت‌‌های زیستی و محصولات دارویی مورد توجه قرار گرفته‌‌اند. با این وجود فقدان یک روش کارآمد و اقتصادی برای آب‌‌گیری و برداشت زی‌‌توده آنها یک چالش مهم برای دستیابی به این هدف است. در انتخاب روش برداشت، مواردی مانند ویژگی‌‌های گونـه، ارزش نهایی محصول و میزان مصـرف انـرژی اهمیت دارند. لذا، در این مطالعه تأثیر روش لخته‌‌سازی با تکنیک تغییرات pH در دامنه11-6، با استفاده از هیدروکسید سدیم و کلرید هیدروژن بر راندمان برداشت، چربی و محتوی اسید‌‌های چرب ریزجلبک Dunaliella salina، مورد آزمون قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزودن هیدروکسید سدیم و افزایش pH در دامنه 8/9-2/8 روند لخته‌‌سازی به ‌‌صورت صعودی افزایش یافت و از 18 به 90 درصد رسید و سپس تا  pHمعادل 11، به طور ثابت باقی ماند. در مقابل افزودن کلرید هیدروژن و ایجاد محیط اسیدی تا pH معادل 6 تاثیر در تحریک لخته‌‌سازی نداشت. بالاترین ضریب تغلیظ زی‌‌توده نیز در تیمار قلیایی با pH معادل با 8/9 به میزان 10 برابر غلظت اولیه (در pH معادل 2/8) مشاهده شد. در مرحله بعد، تاثیر تکنیک افزایش pH قلیایی بر محتوی چربی و اسید‌‌های چرب زی‌‌توده جمع‌‌آوری شده مورد آزمون بررسی قرار گرفت. در این آزمایش از تکنیک سانتریفیوژ به ‌‌عنوان شاهد استفاده شد. آنالیز‌‌ها نشان داد که با افزایش pH قلیایی درصد چربی و اسید‌‌های چرب زی‌‌توده جمع‌‌آوری شده کاهش یافت. بر اساس نتایج به‌‌دست آمده روش لخته‌‌سازی از طریق افزایش  pHبه میزان 8/9، تکنیکی ساده و نسبتاً ارزان با راندمان بالاست و برای برداشت زی‌‌توده ریزجلبک Dunaliella salina در راستای اهداف خاص مناسب می‌‌باشد.fa_IR
dc.format.extent471
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectریز‌‌جلبک Dunaliella salinafa_IR
dc.subjectتغییرpHfa_IR
dc.subjectراندمان برداشتfa_IR
dc.subjectاسید‌‌های چربfa_IR
dc.subjectبيولوژي آبزيانfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: بررسی تاثیر روش لخته سازی بر راندمان برداشت زی‌‌توده و محتوی اسیدهای چرب ریزجلبک Dunaliella salina، جداسازی شده از تالاب لیپار، چابهارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه چابهارfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه چابهارfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات شیلاتfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue6
dc.citation.spage109
dc.citation.epage120


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد