| dc.contributor.author | سارانی یازتپه, عیدمحمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی طباطبایی, سید محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهدی آبکنار, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-08T23:18:13Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-26T23:18:13Z | |
| dc.date.available | 1399-12-08T23:18:13Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-26T23:18:13Z | |
| dc.date.issued | 2021-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-11-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سارانی یازتپه, عیدمحمد, حسینی طباطبایی, سید محمد رضا, مهدی آبکنار, علی. (1399). مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه فعالیت آنتیاکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه
جلبکهای بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini). مجله علمي شيلات ايران, 29(6), 53-63. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2334-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/778707 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه خواص فارماکولوژیک سه گونه از ماکروجلبکهای بومی سواحل چابهار (دریای عمان) شامل: Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini بررسی شد. عصاره متانولی از سه گونه جلبکی سبز، قرمز و قهوه ای تهیه گردید. اندازهگیری میزان بتا-کاروتن، فنلی کل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH بر اساس روشهای معمول آزمایشگاهی انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده خواص آنتیاکسیدانی متفاوتی بین جلبکها مشاهده شد. این نتایج احتمالاً متناسب با محتوای ترکیبات آنتیاکسیدانی جلبکها بود. مقدار شاخص های مذکور در U. lactuca، S. ilicifolium و N. zanardini بترتیب برای بتاکاروتن 56/0، 048/0 و 041/0 میلیگرم در 100 گرم وزن خشک، فنول کل 206/0، 396/0 و 133/0 میلیگرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH 7/45-4/60، 6/51-8/61 و 6/9-28 درصد اندازهگیری شد. بر این اساس بیشترین مقدار بتا کاروتن در عصاره U. lactuca و بیشترین مقدار فنل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH در عصاره S. ilicifolium ثبت شد (05/0p<). در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد هر سه جلبک از قابلیت بالایی برای استفاده بهعنوان یک ماده اولیه در صنایع غذایی و دارویی برخوردار هستند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 521 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | جلبک | fa_IR |
| dc.subject | سیستان و بلوچستان | fa_IR |
| dc.subject | دریای عمان | fa_IR |
| dc.subject | خواص آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | بتا کاروتن | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه فعالیت آنتیاکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه
جلبکهای بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر عباس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 53 | |
| dc.citation.epage | 63 | |