نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسارانی یازتپه, عیدمحمدfa_IR
dc.contributor.authorحسینی طباطبایی, سید محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorمهدی آبکنار, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-12-08T23:18:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-26T23:18:13Z
dc.date.available1399-12-08T23:18:13Zfa_IR
dc.date.available2021-02-26T23:18:13Z
dc.date.issued2021-02-01en_US
dc.date.issued1399-11-13fa_IR
dc.identifier.citationسارانی یازتپه, عیدمحمد, حسینی طباطبایی, سید محمد رضا, مهدی آبکنار, علی. (1399). مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبک‌های بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini). مجله علمي شيلات ايران, 29(6), 53-63.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2334-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/778707
dc.description.abstractدر این مطالعه خواص فارماکولوژیک سه گونه از ماکروجلبک‌‌های بومی سواحل چابهار (دریای عمان) شامل: Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini بررسی شد. عصاره متانولی از سه گونه جلبکی سبز، قرمز و قهوه ای تهیه گردید. اندازه‌گیری میزان بتا-کاروتن، فنلی کل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH بر اساس روش‌های معمول آزمایشگاهی انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده خواص آنتی‌اکسیدانی متفاوتی  بین جلبک‌‌ها مشاهده شد. این نتایج احتمالاً متناسب با محتوای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی  جلبک‌‌ها بود. مقدار شاخص های مذکور  در U. lactuca، S. ilicifolium و N. zanardini  بترتیب برای بتاکاروتن 56/0، 048/0 و 041/0 میلی‌گرم در 100 گرم وزن خشک، فنول کل 206/0، 396/0 و 133/0 میلی‌گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH  7/45-4/60، 6/51-8/61 و 6/9-28 درصد اندازه‌گیری شد. بر این اساس بیشترین مقدار بتا کاروتن در عصاره U. lactuca و بیشترین مقدار فنل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH در عصاره S. ilicifolium ثبت شد (05/0p<). در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد هر سه جلبک از قابلیت بالایی برای استفاده به‌عنوان یک ماده اولیه در صنایع غذایی و دارویی برخوردار هستند.fa_IR
dc.format.extent521
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectجلبکfa_IR
dc.subjectسیستان و بلوچستانfa_IR
dc.subjectدریای عمانfa_IR
dc.subjectخواص آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectبتا کاروتنfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبک‌های بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر عباسfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue6
dc.citation.spage53
dc.citation.epage63


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد