مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه فعالیت آنتیاکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبکهای بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini)
(ندگان)پدیدآور
سارانی یازتپه, عیدمحمدحسینی طباطبایی, سید محمد رضامهدی آبکنار, علینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه خواص فارماکولوژیک سه گونه از ماکروجلبکهای بومی سواحل چابهار (دریای عمان) شامل: Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini بررسی شد. عصاره متانولی از سه گونه جلبکی سبز، قرمز و قهوه ای تهیه گردید. اندازهگیری میزان بتا-کاروتن، فنلی کل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH بر اساس روشهای معمول آزمایشگاهی انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده خواص آنتیاکسیدانی متفاوتی بین جلبکها مشاهده شد. این نتایج احتمالاً متناسب با محتوای ترکیبات آنتیاکسیدانی جلبکها بود. مقدار شاخص های مذکور در U. lactuca، S. ilicifolium و N. zanardini بترتیب برای بتاکاروتن 56/0، 048/0 و 041/0 میلیگرم در 100 گرم وزن خشک، فنول کل 206/0، 396/0 و 133/0 میلیگرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH 7/45-4/60، 6/51-8/61 و 6/9-28 درصد اندازهگیری شد. بر این اساس بیشترین مقدار بتا کاروتن در عصاره U. lactuca و بیشترین مقدار فنل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH در عصاره S. ilicifolium ثبت شد (05/0p
کلید واژگان
جلبکسیستان و بلوچستان
دریای عمان
خواص آنتیاکسیدانی
بتا کاروتن
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2021-02-011399-11-13
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهداندانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر عباس
شاپا
1026-13542322-5998




