| dc.contributor.author | یگانه, سکینه | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسمعیلی خاریکی, مینا | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمدی, حامد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-08T23:18:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-26T23:18:02Z | |
| dc.date.available | 1399-12-08T23:18:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-26T23:18:02Z | |
| dc.date.issued | 2021-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-11-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یگانه, سکینه, اسمعیلی خاریکی, مینا, احمدی, حامد. (1399). مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران, 29(6), 29-42. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2405-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/778705 | |
| dc.description.abstract | در مطالعه حاضر فعالیت آنتیاکسیدانی غلظتهای مختلف پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در زمانهای مختلف آبکافت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 8 قطعه کپور معمولی با میانگین وزن 034/0±766/0 کیلوگرم از بازار تهیه شدند، سپس آبکافت سر ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز با غلظت 1 درصد (حجمی/وزنی) در دمای 55 درجه سانتیگراد و pH 8 در زمانهای مختلف (30، 60، 120 و 180 دقیقه) انجام شد. نتایج آنالیز تقریبی نشان داد که در نتیجه آبکافت، درصد پروتئین (از 9/1±31/58 به 49/1±26/75 درصد) به طور معنیداری افزایش و مقدار چربی و خاکستر (بهترتیب از 87/0±46/16 به 97/0±37/2 و از 64/0±16/27 به 63/1±34/25 درصد) به طور معنیداری کاهش یافت (05/0p<). همچنین محتوای پروتئین محلول و درجه آبکافت با افزایش مدت زمان آبکافت به طور معنیداری افزایش یافت بهطوریکه بیشترین پروتئین محلول 19/0±01/23 میلیگرم/ میلیلیتر و درجه آبکافت 86/0±67/49 درصد در زمان 180 دقیقه بهدست آمد (05/0p<). درصد مهار رادیکال آزاد DPPH نیز با افزایش غلظت و افزایش مدت زمان آبکافت، به طور معنیداری افزایش یافت (05/0p<) و بهترین زمان برای شاخص قدرت مهار رایکال آزاد DPPH، 180 دقیقه و مقدار IC50 در حذف این رادیکال، 08/2 میلیگرم بر میلیلیتر تعیین شد. همچنین با افزایش غلظت و زمان آبکافت، قدرت کاهندگی یون آهن سه ظرفیتی و فعالیت مهارکنندگی رادیکال ABTS نیز افزایش معنیداری پیدا کردند (05/0p<). به طور کلی، با توجه به عملکرد مناسب پروتئین آبکافتی سر ماهی کپور معمولی در حذف رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی، میتوان اظهار داشت که این پروتئین آبکافتی میتواند به عنوان یک افزودنی غذایی با عملکرد آنتیاکسیدانی مطلوب مورد استفاده قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 599 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | پروتئین آبکافتی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | سر کپور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | قدرت مهار رادیکال آزاد | fa_IR |
| dc.subject | قدرت کاهندگی آهن | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 29 | |
| dc.citation.epage | 42 | |