مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر زمان آبکافت بر فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
یگانه, سکینهاسمعیلی خاریکی, مینااحمدی, حامدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر فعالیت آنتیاکسیدانی غلظتهای مختلف پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در زمانهای مختلف آبکافت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 8 قطعه کپور معمولی با میانگین وزن 034/0±766/0 کیلوگرم از بازار تهیه شدند، سپس آبکافت سر ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز با غلظت 1 درصد (حجمی/وزنی) در دمای 55 درجه سانتیگراد و pH 8 در زمانهای مختلف (30، 60، 120 و 180 دقیقه) انجام شد. نتایج آنالیز تقریبی نشان داد که در نتیجه آبکافت، درصد پروتئین (از 9/1±31/58 به 49/1±26/75 درصد) به طور معنیداری افزایش و مقدار چربی و خاکستر (بهترتیب از 87/0±46/16 به 97/0±37/2 و از 64/0±16/27 به 63/1±34/25 درصد) به طور معنیداری کاهش یافت (05/0p
کلید واژگان
پروتئین آبکافتیفعالیت آنتیاکسیدانی
سر کپور معمولی
قدرت مهار رادیکال آزاد
قدرت کاهندگی آهن
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2021-02-011399-11-13
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
1026-13542322-5998




