نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیرازیان, پژمانfa_IR
dc.contributor.authorشیرازیان, پژمانfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, علیfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, علیfa_IR
dc.contributor.authorاسد, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorاسد, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorآموزگار, محمدعلیfa_IR
dc.contributor.authorآموزگار, محمدعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-12-04T16:13:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-22T16:13:26Z
dc.date.available1399-12-04T16:13:25Zfa_IR
dc.date.available2021-02-22T16:13:26Z
dc.date.issued2019-09-01en_US
dc.date.issued1398-06-10fa_IR
dc.identifier.citationشیرازیان, پژمان, شیرازیان, پژمان, قاسمی, علی, قاسمی, علی, اسد, صدیقه, اسد, صدیقه, آموزگار, محمدعلی, آموزگار, محمدعلی. (1398). بررسی توانمندی تولید آنزیم یوریکاز توسط سویه‌های نمک‌دوست بومی ایران و بهینه‌سازی تولید آنزیم. زیست‌فناوری مدرس, 10(3), 483-489.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-35417-other.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/766583
dc.description.abstractآنزیم یوریکاز (EC ۱.۷.۳.۳) در دهه ۱۹۷۰ برای اولین‌بار برای پیشگیری از افزایش غلظت اوریک‌اسید در خون و تشکیل بلورهای اورات استفاده شد. این آنزیم بعدها به‌صورت نوترکیب استفاده شد اما به‌علت واکنش ایمنی بیماران به این پروتئین بیگانه برای بدن، تلاش‌ها برای یافتن منابع جدیدی از این آنزیم با ویژگی‌های مطلوب‌تر ادامه دارد. با توجه به اهمیت باکتری‌های نمک‌دوست و تحمل‌پذیر نمک در تولید آنزیم‌هایی با ویژگی‌های منحصربه‌فرد، در این پروژه ۸۵ سویه از این باکتری‌ها که در مطالعات پیشین از دریاچه ارومیه جداسازی شده بودند، برای تولید آنزیم یوریکاز بررسی شدند و بهترین سویه تولیدکننده براساس توالی‌یابی ژن ۱۶S rRNA بیش از ۹۹% به هالوموناس سولفیداریس (Halomonas sulfidaeris) شباهت نشان داد. در ادامه با تغییر فاکتورهای محیطی و فیزیکوشیمیایی محیط کشت، مهم‌ترین عوامل موثر بر تولید یوریکاز توسط این باکتری شناسایی و با استفاده از روش بهینه‌سازی سطح پاسخ تولید آنزیم بهینه شد. در شرایط بهینه میزان تولید آنزیم در ۸=pH، دمای °C۳۴/۵، غلظت کلریدسدیم ۳% و غلظت اوریک‌اسید ۷/۵گرم بر لیتر به ۳۲/۵واحد بر میلی‌لیتر افزایش یافت که در مقایسه با گزارشات موجود، مقدار قابل توجهی است. این سویه می‌تواند در تحقیقات بعدی در مورد کاربردهای درمانی آنزیم مقاوم به نمک آن مورد استفاده قرار بگیرد.fa_IR
dc.format.extent923
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectنزیم‌های داروییfa_IR
dc.subjectباکتری نمک‌دوستfa_IR
dc.subjectیوریکازfa_IR
dc.subjectبهینه‌سازیfa_IR
dc.titleبررسی توانمندی تولید آنزیم یوریکاز توسط سویه‌های نمک‌دوست بومی ایران و بهینه‌سازی تولید آنزیمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروبیولوژی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue3
dc.citation.spage483
dc.citation.epage489


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد