بررسی یک طغیان بوتولیسم تیپ A در اعضای یک خانواده بهدنبال مصرف کشک خانگی: گزارش کوتاه
(ندگان)پدیدآور
کربلایی شعبانی, عهدیهکربلایی شعبانی, عهدیهنجاری, فارسنجاری, فارسجنانی, علیرضاجنانی, علیرضاازوجی, خدیجهازوجی, خدیجهمنتظر خراسان, محمدرضامنتظر خراسان, محمدرضامعصومی اصل, حسینمعصومی اصل, حسینمهدی سلطان دلال, محمدمهدی سلطان دلال, محمد
نوع مدرک
Textگزارش كوتاه
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: بیماری کشندهی بوتولیسم بهطور عمده توسط نوروتوکسین کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد میشود. در این مطالعه وقوع این بیماری در اعضای خانوادهای گزارش شد.
روش بررسی: در یک مطالعه بررسی بیماران، تمام علایم و یافتههای بالینی خانوادهای بستری در بخش عفونی بیمارستان لقمان تهران بهصورت روزانه از تاریخ ۵ تا ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ ثبت گردید. با شک بالینی بوتولیسم نمونههای سرم، مدفوع، ترشحات معده و کشک مصرفی دو بیمار اول جهت آزﻣﺎﻳﺸﺎت ﺗﺨﺼـﺼﻲ ﺑـﻪ ﺑﺨـﺶ ﻣﻴﻜـﺮوبﺷﻨﺎﺳـﻲ اﻧﺴﺘﻴﺘﻮ ﭘﺎﺳﺘﻮر اﻳﺮان ارﺳﺎل شد.
یافتهها: بیماری بوتولیسم ناشی از مصرف کشک خانگی آلوده به نوروتوکسین کلستریدیوم بوتولینوم تیپ A تشخیص داده شد. بیماران شامل دو مرد و دو زن با میانگین سنی ۵۲/۷ سال بودند. تمام بیماران با تشخیص بهموقع و دریافت آنتیتوکسین و درمانهای حمایتی بهبود یافتند.
نتیجهگیری: در بیماران هوشیار با علایم فلجی، بیماری بوتولیسم بهعنوان یک تشخیص افتراقی مهم مطرح میباشد.
کلید واژگان
آنتیتوکسینهابوتولیسم
مسمومیت غذایی
طغیان
کشک
شماره نشریه
11تاریخ نشر
2020-01-011398-10-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
گروه پزشکی قانونی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
گروه پزشکی قانونی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
اﻧﺴﺘﻴﺘﻮ ﭘﺎﺳﺘﻮر اﻳﺮان، تهران، ایران.
اﻧﺴﺘﻴﺘﻮ ﭘﺎﺳﺘﻮر اﻳﺮان، تهران، ایران.
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
مرکز بیماریهای واگیر، وزارت بهداشت و درمان ایران، تهران، ایران.
مرکز بیماریهای واگیر، وزارت بهداشت و درمان ایران، تهران، ایران.
مرکز بیماریهای واگیر، وزارت بهداشت و درمان ایران، تهران، ایران. مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
مرکز بیماریهای واگیر، وزارت بهداشت و درمان ایران، تهران، ایران. مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
شاپا
1683-17641735-7322



