| dc.contributor.author | میرزای رزاز, جلالالدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرزای رزاز, جلالالدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حاجی فرجی, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | حاجی فرجی, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | هوشیارراد, آناهیتا | fa_IR |
| dc.contributor.author | هوشیارراد, آناهیتا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عینی-زیناب, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | عینی-زیناب, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | آگاه هریس, مژگان | fa_IR |
| dc.contributor.author | آگاه هریس, مژگان | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-03T20:56:37Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-21T20:56:37Z | |
| dc.date.available | 1399-12-03T20:56:37Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-21T20:56:37Z | |
| dc.date.issued | 2019-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرزای رزاز, جلالالدین, میرزای رزاز, جلالالدین, محبی, زهرا, محبی, زهرا, حاجی فرجی, مجید, حاجی فرجی, مجید, هوشیارراد, آناهیتا, هوشیارراد, آناهیتا, عینی-زیناب, حسن, عینی-زیناب, حسن, آگاه هریس, مژگان, آگاه هریس, مژگان. (1397). ارتباط بین افسردگی، اضطراب، استرس و رفتار غذایی در دانشآموزان دختر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 76(10), 672-677. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-9279-other.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/758687 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: براساس مطالعات پیشین، استرس بر رفتار غذایی تاثیرگذار و با انتخاب غذاهای ناسالم مرتبط است. همچنین استرس، اضطراب و افسردگی میتواند منجر به بیشخواری و افزایش وزن شود. هدف مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین افسردگی، اضطراب و استرس با رفتار غذایی در دانشآموزان دختر دبیرستانی است.
روش بررسی: مطالعه مقطعی از فروردین تا دی ۱۳۹۵ روی دانشآموزان دختر دبیرستانی شهر تهران با تایید و حمایت دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. ۴۰۰ نمونه به روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. پس از گرفتن رضایت و ثبت دادههای اقتصادی-اجتماعی، دادههای مرتبط با استرس، اضطراب و افسردگی توسط پرسشنامه کوتاه شده (DASS-21) گردآوری شد. جهت بررسی رفتار غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک ۱۶۸ سوالی (FFQ) استفاده شد. برای ارزیابی ارتباط بین رفتار غذایی با استرس، اضطراب و افسردگی، Chi-square test و مدل برازش لجستیک به کار برده شد.
یافتهها: براساس نتایج مقاله حاضر، ۴۹/۸% دانشآموزان مورد مطالعه، سطوحی از استرس داشتند، ۵۶/۳% آنها از اضطراب رنج میبردند و ۵۵/۳% دارای سطوحی از افسردگی بودند. مصرف نمک در دانشآموزان دارای استرس، افسردگی و اضطراب، نسبت به دانشآموزان عادی بالاتر بود (۰/۰۰۶، ۰/۰۲، ۰/۰۱P=). مصرف غذای فوری در افراد دارای اضطراب بالا بود (۰/۰۷P=). اشخاص افسرده، بهندرت آبمیوه طبیعی میخوردند (۰/۰۳P=) و دانشآموزان پراسترس، خیلی کم از آبمیوههای طبیعی (۰/۰۰۶=P) و میوه (۰/۰۲P=) استفاده میکردند.
نتیجهگیری: دانشآموزانی که سطوحی از استرس، افسردگی و اضطراب داشتند، نسبت به دانشآموزان معمولی دارای عادات غذایی نامطلوبی بودند و این اختلالات میتواند رفتار غذایی را به سمت مصرف بیشتر غذاهای ناسالم گرایش دهد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.subject | اضطراب | fa_IR |
| dc.subject | افسردگی | fa_IR |
| dc.subject | رژیم غذایی | fa_IR |
| dc.subject | رفتار تغذیهای | fa_IR |
| dc.subject | اختلال روانی | fa_IR |
| dc.subject | استرس | fa_IR |
| dc.title | ارتباط بین افسردگی، اضطراب، استرس و رفتار غذایی در دانشآموزان دختر | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه جامعه، موسسه ملی تحقیقات تغذیه و مواد غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه جامعه، موسسه ملی تحقیقات تغذیه و مواد غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه جامعه، موسسه ملی تحقیقات تغذیه و مواد غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه جامعه، موسسه ملی تحقیقات تغذیه و مواد غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تحقیقات سیاستگذاری برنامهریزی غذا و تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تحقیقات سیاستگذاری برنامهریزی غذا و تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تحقیقات سیاستگذاری برنامهریزی غذا و تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تحقیقات سیاستگذاری برنامهریزی غذا و تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه جامعه، موسسه ملی تحقیقات تغذیه و مواد غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه جامعه، موسسه ملی تحقیقات تغذیه و مواد غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه روانشناسی سلامت، دانشگاه پیام نور، گرمسار، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه روانشناسی سلامت، دانشگاه پیام نور، گرمسار، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 76 | |
| dc.citation.issue | 10 | |
| dc.citation.spage | 672 | |
| dc.citation.epage | 677 | |