نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorروزبه, بهنامfa_IR
dc.contributor.authorروزبه, بهنامfa_IR
dc.contributor.authorمحبی, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorمحبی, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:45:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:45:38Z
dc.date.available1399-11-30T13:45:38Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:45:38Z
dc.date.issued2017-06-22en_US
dc.date.issued1396-04-01fa_IR
dc.date.submitted2016-05-31en_US
dc.date.submitted1395-03-11fa_IR
dc.identifier.citationروزبه, بهنام, روزبه, بهنام, محبی, حمید, محبی, حمید. (1396). مقایسۀ اثر زمان‌های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر MFO و Fatmax در دوندگان استقامتی. فیزیولوژی ورزشی, 9(34), 147-162. doi: 10.22089/spj.2017.2579.1348fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2017.2579.1348
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_1006.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723743
dc.description.abstractهدف از پژوهش حاضر مقایسۀ اثر زمان‌های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر بیشینۀ اکسیداسیون چربی و شدتی از فعالیت که بیشینۀ اکسیداسیون چربی در آن رخ می‌دهد (Fatmax)‌ در دوندگان استقامتی بود. در این پژوهش هشت دوندۀ استقامتی حرفه‌ای (‌با میانگین سنی 61/2±6/21 سال؛ حداکثر اکسیژن مصرفی 7/8±0/63 میلی‌لیتر بر کیلوگرم در دقیقه؛ درصد چربی بدن 92/1±1/9 درصد؛ سابقۀ ورزشی 3±7 سال) به‌عنوان آزمودنی در چهار آزمون جداگانه شرکت نمودند. در جلسۀ اول، آزمودنی‌ها ساعت هشت صبح و در‌حالت ناشتا،‌ آزمون فعالیت ورزشی فزاینده (شامل‌ فعالیت روی نوارگردان تا مرحلۀ خستگی) را به‌منظور تعیین میزان بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax انجام دادند. در جلسۀ دوم، سوم و چهارم نیز با فاصلۀ هفت تا 10 روز، آزمودنی‌ها درحالت ناشتا، مقدار یک گرم گلوکز به‌ازای هرکیلوگرم وزن بدن به‌همراه 500 میلی‌لیتر آب را در فواصل پنج دقیقه، یک ساعت و سه ساعت قبل از شروع آزمون فزاینده مصرف نمودند. مقدار بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax ‌از طریق روش کالری‌سنجی غیرمستقیم با استفاده از دستگاه گازآنالایزر با کمک معادلات عنصرسنجی‌ اندازه‌گیری گردید و آزمون تجزیه‌و‌تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر برای تجزیه‌و‌تحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفت. زمانی‌که کربوهیدرات، پنج دقیقه و یک ساعت قبل از اجرای فعالیت ورزشی مصرف شده بود، بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax به‌ترتیب کمترین و بیشترین کاهش را نشان می‌داد. همچنین، بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax در وضعیت ناشتا به‌طور معناداری نسبت به وضعیت مصرف کربوهیدرات در فواصل پنج دقیقه، یک ساعت و سه ساعت قبل از فعالیت ورزشی بالاتر بود (0.05>P)؛ اما تفاوت معناداری در میزان بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax بین وضعیت‌های متفاوت مصرف کربوهیدرات مشاهده نگردید. به‌طور‌کلی، نتایج حاکی از آن است که مصرف کربوهیدرات در زمان‌های متفاوت قبل از فعالیت ورزشی باعث کاهش بیشینۀ اکسیداسیون چربی و جابه‌جایی Fatmax به شدت پایین‌تری از فعالیت می‌شود؛ بدان‌معنا‌که شروع کاهش اکسیداسیون چربی در شدت پایین‌تری رخ می‌دهد و آزمودنی‌ها بیشتر به منابع کربوهیدرات وابسته می‌شوند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2017.2579.1348
dc.subjectحداکثر اکسیداسیون چربیfa_IR
dc.subjectFatmaxfa_IR
dc.subjectمصرف کربوهیدراتfa_IR
dc.subjectمتابولیسم ورزشیfa_IR
dc.titleمقایسۀ اثر زمان‌های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر MFO و Fatmax در دوندگان استقامتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue34
dc.citation.spage147
dc.citation.epage162


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد