| dc.contributor.author | روزبه, بهنام | fa_IR |
| dc.contributor.author | روزبه, بهنام | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبی, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبی, حمید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-11-30T13:45:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-18T13:45:38Z | |
| dc.date.available | 1399-11-30T13:45:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-18T13:45:38Z | |
| dc.date.issued | 2017-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-05-31 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | روزبه, بهنام, روزبه, بهنام, محبی, حمید, محبی, حمید. (1396). مقایسۀ اثر زمانهای متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر MFO و Fatmax در دوندگان استقامتی. فیزیولوژی ورزشی, 9(34), 147-162. doi: 10.22089/spj.2017.2579.1348 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-164X | |
| dc.identifier.issn | 2476-7050 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22089/spj.2017.2579.1348 | |
| dc.identifier.uri | https://spj.ssrc.ac.ir/article_1006.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723743 | |
| dc.description.abstract | هدف از پژوهش حاضر مقایسۀ اثر زمانهای متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر بیشینۀ اکسیداسیون چربی و شدتی از فعالیت که بیشینۀ اکسیداسیون چربی در آن رخ میدهد (Fatmax) در دوندگان استقامتی بود. در این پژوهش هشت دوندۀ استقامتی حرفهای (با میانگین سنی 61/2±6/21 سال؛ حداکثر اکسیژن مصرفی 7/8±0/63 میلیلیتر بر کیلوگرم در دقیقه؛ درصد چربی بدن 92/1±1/9 درصد؛ سابقۀ ورزشی 3±7 سال) بهعنوان آزمودنی در چهار آزمون جداگانه شرکت نمودند. در جلسۀ اول، آزمودنیها ساعت هشت صبح و درحالت ناشتا، آزمون فعالیت ورزشی فزاینده (شامل فعالیت روی نوارگردان تا مرحلۀ خستگی) را بهمنظور تعیین میزان بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax انجام دادند. در جلسۀ دوم، سوم و چهارم نیز با فاصلۀ هفت تا 10 روز، آزمودنیها درحالت ناشتا، مقدار یک گرم گلوکز بهازای هرکیلوگرم وزن بدن بههمراه 500 میلیلیتر آب را در فواصل پنج دقیقه، یک ساعت و سه ساعت قبل از شروع آزمون فزاینده مصرف نمودند. مقدار بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax از طریق روش کالریسنجی غیرمستقیم با استفاده از دستگاه گازآنالایزر با کمک معادلات عنصرسنجی اندازهگیری گردید و آزمون تجزیهوتحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر برای تجزیهوتحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفت. زمانیکه کربوهیدرات، پنج دقیقه و یک ساعت قبل از اجرای فعالیت ورزشی مصرف شده بود، بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax بهترتیب کمترین و بیشترین کاهش را نشان میداد. همچنین، بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax در وضعیت ناشتا بهطور معناداری نسبت به وضعیت مصرف کربوهیدرات در فواصل پنج دقیقه، یک ساعت و سه ساعت قبل از فعالیت ورزشی بالاتر بود (0.05>P)؛ اما تفاوت معناداری در میزان بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax بین وضعیتهای متفاوت مصرف کربوهیدرات مشاهده نگردید. بهطورکلی، نتایج حاکی از آن است که مصرف کربوهیدرات در زمانهای متفاوت قبل از فعالیت ورزشی باعث کاهش بیشینۀ اکسیداسیون چربی و جابهجایی Fatmax به شدت پایینتری از فعالیت میشود؛ بدانمعناکه شروع کاهش اکسیداسیون چربی در شدت پایینتری رخ میدهد و آزمودنیها بیشتر به منابع کربوهیدرات وابسته میشوند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فیزیولوژی ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22089/spj.2017.2579.1348 | |
| dc.subject | حداکثر اکسیداسیون چربی | fa_IR |
| dc.subject | Fatmax | fa_IR |
| dc.subject | مصرف کربوهیدرات | fa_IR |
| dc.subject | متابولیسم ورزشی | fa_IR |
| dc.title | مقایسۀ اثر زمانهای متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر MFO و Fatmax در دوندگان استقامتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 34 | |
| dc.citation.spage | 147 | |
| dc.citation.epage | 162 | |