نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکردی, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorکردی, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorملکی, فرزانهfa_IR
dc.contributor.authorملکی, فرزانهfa_IR
dc.contributor.authorستاری فر, صادقfa_IR
dc.contributor.authorستاری فر, صادقfa_IR
dc.contributor.authorرواسی, علی اصغرfa_IR
dc.contributor.authorرواسی, علی اصغرfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:42:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:42:12Z
dc.date.available1399-11-30T13:42:12Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:42:12Z
dc.date.issued2016-10-22en_US
dc.date.issued1395-08-01fa_IR
dc.date.submitted2015-05-12en_US
dc.date.submitted1394-02-22fa_IR
dc.identifier.citationکردی, محمد رضا, کردی, محمد رضا, ملکی, فرزانه, ملکی, فرزانه, ستاری فر, صادق, ستاری فر, صادق, رواسی, علی اصغر, رواسی, علی اصغر. (1395). تأثیر شانزده هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر سطوح پلاسمایی آمیلین رت‌های نر نژاد ویستار. فیزیولوژی ورزشی, 8(31), 109-120. doi: 10.22089/spj.2016.833fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2016.833
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_833.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723704
dc.description.abstractهدف از مطالعۀ حاضر، تعیین تأثیر 16 هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر وزن و سطوح پلاسمایی آمیلین رت‌های نر ویستار بود. بدین‌منظور، 24 سر رت نر جوان نژاد ویستار (با دامنۀ سنی 50 تا 60 روز و میانگین وزنی 10±160 گرم) به سه گروه هشت نفره شامل: گروه پایه، گروه کنترل و گروه تمرین استقامتی تقسیم شدند. رت‌های گروه تمرین استقامتی به‌مدت 16 هفته و به‌شکل پنج روز در هفته، هر جلسه 15 تا 65 دقیقه با سرعت 15 تا 30 متر در دقیقه (پیش‌رونده) روی تردمیل بدون شیب دویدند، گروه کنترل طی شانزده هفته تمرین نداشتند و گروه پایه برای خون­گیری اولیه انتخاب شدند. شایان‌ذکر است که رژیم غذایی پرچرب در دسترس دو گروه کنترل و تمرین شامل: 60 درصد چربی، 24 درصد کربوهیدارت و 16 درصد پروتئین بود. خون‌گیری نیز 24 ساعت پس از آخرین جلسۀ تمرین با 12 ساعت ناشتایی انجام شد. درادامه، داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه‌و‌تحلیل شدند (0.05>P). یافته‌ها نشان می‌دهد که مقادیر آمیلین گروه کنترل نسبت به گروه پایه در حد معناداری بیشتر بود (0.0001>P). درمقابل، غلظت آمیلین گروه تمرین نسبت به گروه کنترل (بدون تمرین) در حد معناداری کم‌تر بود (0.0001>P) و نسبت به گروه پایه تفاوت معناداری نداشت (0.47=P). علاوه‌براین، وزن رت‌های کنترل و تمرین پس از 16 هفته تمرین افزایش معناداری را نشان داد (0.0001>P)، اما در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل در حد معناداری کم‌تر بود (0.795=P)؛ لذا، مصرف طولانی­مدت رژیم غذایی پرچرب منجر به چاقی و هایپرآمیلینمی می‌شود و اضافه‌کردن برنامۀ تمرین استقامتی به این رژیم غذایی از ابتلای به این وضعیت جلوگیری می‌کند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2016.833
dc.subjectرژیم غذایی پرچربfa_IR
dc.subjectتمرین استقامتیfa_IR
dc.subjectآمیلینfa_IR
dc.subjectمتابولیسم ورزشیfa_IR
dc.titleتأثیر شانزده هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر سطوح پلاسمایی آمیلین رت‌های نر نژاد ویستارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دکتری فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دکتری فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue31
dc.citation.spage109
dc.citation.epage120
nlai.contributor.orcid0000-0002-7999-4292


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد