• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی ورزشی
    • دوره 8, شماره 31
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی ورزشی
    • دوره 8, شماره 31
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر شانزده هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر سطوح پلاسمایی آمیلین رت‌های نر نژاد ویستار

    (ندگان)پدیدآور
    کردی, محمد رضاکردی, محمد رضاملکی, فرزانهملکی, فرزانهستاری فر, صادقستاری فر, صادقرواسی, علی اصغررواسی, علی اصغر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از مطالعۀ حاضر، تعیین تأثیر 16 هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر وزن و سطوح پلاسمایی آمیلین رت‌های نر ویستار بود. بدین‌منظور، 24 سر رت نر جوان نژاد ویستار (با دامنۀ سنی 50 تا 60 روز و میانگین وزنی 10±160 گرم) به سه گروه هشت نفره شامل: گروه پایه، گروه کنترل و گروه تمرین استقامتی تقسیم شدند. رت‌های گروه تمرین استقامتی به‌مدت 16 هفته و به‌شکل پنج روز در هفته، هر جلسه 15 تا 65 دقیقه با سرعت 15 تا 30 متر در دقیقه (پیش‌رونده) روی تردمیل بدون شیب دویدند، گروه کنترل طی شانزده هفته تمرین نداشتند و گروه پایه برای خون­گیری اولیه انتخاب شدند. شایان‌ذکر است که رژیم غذایی پرچرب در دسترس دو گروه کنترل و تمرین شامل: 60 درصد چربی، 24 درصد کربوهیدارت و 16 درصد پروتئین بود. خون‌گیری نیز 24 ساعت پس از آخرین جلسۀ تمرین با 12 ساعت ناشتایی انجام شد. درادامه، داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه‌و‌تحلیل شدند (0.05>P). یافته‌ها نشان می‌دهد که مقادیر آمیلین گروه کنترل نسبت به گروه پایه در حد معناداری بیشتر بود (0.0001>P). درمقابل، غلظت آمیلین گروه تمرین نسبت به گروه کنترل (بدون تمرین) در حد معناداری کم‌تر بود (0.0001>P) و نسبت به گروه پایه تفاوت معناداری نداشت (0.47=P). علاوه‌براین، وزن رت‌های کنترل و تمرین پس از 16 هفته تمرین افزایش معناداری را نشان داد (0.0001>P)، اما در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل در حد معناداری کم‌تر بود (0.795=P)؛ لذا، مصرف طولانی­مدت رژیم غذایی پرچرب منجر به چاقی و هایپرآمیلینمی می‌شود و اضافه‌کردن برنامۀ تمرین استقامتی به این رژیم غذایی از ابتلای به این وضعیت جلوگیری می‌کند.
    کلید واژگان
    رژیم غذایی پرچرب
    تمرین استقامتی
    آمیلین
    متابولیسم ورزشی

    شماره نشریه
    31
    تاریخ نشر
    2016-10-22
    1395-08-01
    ناشر
    پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
    دانشیار گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
    کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
    کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
    دانش‌آموخته دکتری فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
    دانش‌آموخته دکتری فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
    استاد گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران
    استاد گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه تهران

    شاپا
    2322-164X
    2476-7050
    URI
    https://dx.doi.org/10.22089/spj.2016.833
    https://spj.ssrc.ac.ir/article_833.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723704

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب