نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبلبلی, لطفعلیfa_IR
dc.contributor.authorبلبلی, لطفعلیfa_IR
dc.contributor.authorجلالی, جوادfa_IR
dc.contributor.authorجلالی, جوادfa_IR
dc.contributor.authorسیاهکوهیان, معرفتfa_IR
dc.contributor.authorسیاهکوهیان, معرفتfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:40:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:40:43Z
dc.date.available1399-11-30T13:40:43Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:40:43Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-06-14en_US
dc.date.submitted1393-03-24fa_IR
dc.identifier.citationبلبلی, لطفعلی, بلبلی, لطفعلی, جلالی, جواد, جلالی, جواد, سیاهکوهیان, معرفت, سیاهکوهیان, معرفت. (1395). تأثیر مکمل سازی طولانی‌مدت ال-کارنیتین به همراه تمرین استقامتی بر شاخص های چربی خون و سطوح پلاسمایی لیپوپروتئین لیپاز. فیزیولوژی ورزشی, 8(29), 145-154. doi: 10.22089/spj.2016.654fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2016.654
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_654.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723687
dc.description.abstractاین پژوهش که با هدف بررسی تأثیر مکمل­سازی طولانی‌­مدت ال-کارنیتین بر شاخص­های چربی خون و سطوح پلاسمایی لیپوپروتئین لیپاز در تمرین استقامتی انجام گردید از نوع مطالعات نیمه­تجربی می­باشد که به­منظور انجام آن، ۲۰ دانشجوی غیر­ورزشکار به‌طور تصادفی به دو گروه مکمل (۱۰ نفر با میانگین سنی ۹/۰±۱/۲۰ سال، وزن ۵/۲±۲/۷۴ کیلوگرم و قد ۸/۴±۱/176 سانتی­متر) و گروه کنترل (10 نفر با میانگین سنی 6/0±1/20 سال، وزن 6/4±7/67 کیلوگرم و قد 6/4±7/177 سانتی­متر) تقسیم شدند. هر دو گروه به­مدت شش هفته و هر هفته سه جلسه به تمرینات هوازی بر مبنای اصل اضافه‌بار پرداختند. شدتبرنامۀتمرین درهرجلسه،65الی75 درصد ضربانقلببیشینۀ هرفردبود.­ در این مدت، گروه مکمل روزانه 13 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود مکمل ال-کارنیتین دریافت کرد­ و گروه کنترل نیز سه میلی­گرم به‌ ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود نشاسته مصرف کرد. همچنین، پیش و پس از دورۀ تمرین، نمونه­گیری خون به‌منظور اندازه­گیری تری­گلیسرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین پرچگال، لیپوپروتئین کم­چگال، لیپوپروتئین بسیار کم­چگال، عامل خطرساز بیماری­های قلبی و لیپوپروتئین لیپاز انجام گرفت. داده­ها با استفاده از نرم‌افزار آماری اس.پی.اس.اس نسخه 20 و آزمون­های تی هم­بسته و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته­ها­ نشان می­دهد که مصرف مکمل­سازی ال-کارنیتین موجب افزایش معنادار لیپوپروتئین پرچگال (0.05>P) و کاهش کلسترول تام و درصد چربی بدن در گروه مکمل شده است (0.05>P)؛ اما شاخص تودۀ بدن، میزان تری­گلیسرید، لیپوپروتئین بسیارکم­چگال، لیپوپروتئین کم­چگال، عامل خطرساز بیماری­های قلبیو لیپوپروتئین لیپاز در هر دو گروه ­تغییر معناداری را نشان نمی­دهد. این نتایج بیانگر این است که اگر افراد جوان در کنار تمرینات هوازی از مکمل ال-کارنیتین استفاده کنند ممکن است در افزایش لیپوپروتئین پرچگال و کاهش کلسترول تام و درصد چربی بدن آن­ها تأثیر داشته باشد؛ اما بررسی تأثیر مکمل ال-کارنیتین همراه با تمرینات هوازی در شاخص‎‎های چربی خون و سطوح پلاسمایی لیپوپروتئین لیپاز نیاز به مطالعات بیشتری دارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2016.654
dc.subjectال-کارنیتینfa_IR
dc.subjectشاخص‌های چربی خونfa_IR
dc.subjectلیپوپروتئین لیپازfa_IR
dc.subjectتمرین استقامتیfa_IR
dc.subjectمتابولیسم ورزشیfa_IR
dc.titleتأثیر مکمل سازی طولانی‌مدت ال-کارنیتین به همراه تمرین استقامتی بر شاخص های چربی خون و سطوح پلاسمایی لیپوپروتئین لیپازfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue29
dc.citation.spage145
dc.citation.epage154


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد