• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی ورزشی
    • دوره 8, شماره 29
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی ورزشی
    • دوره 8, شماره 29
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مکمل سازی طولانی‌مدت ال-کارنیتین به همراه تمرین استقامتی بر شاخص های چربی خون و سطوح پلاسمایی لیپوپروتئین لیپاز

    (ندگان)پدیدآور
    بلبلی, لطفعلیبلبلی, لطفعلیجلالی, جوادجلالی, جوادسیاهکوهیان, معرفتسیاهکوهیان, معرفت
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش که با هدف بررسی تأثیر مکمل­سازی طولانی‌­مدت ال-کارنیتین بر شاخص­های چربی خون و سطوح پلاسمایی لیپوپروتئین لیپاز در تمرین استقامتی انجام گردید از نوع مطالعات نیمه­تجربی می­باشد که به­منظور انجام آن، ۲۰ دانشجوی غیر­ورزشکار به‌طور تصادفی به دو گروه مکمل (۱۰ نفر با میانگین سنی ۹/۰±۱/۲۰ سال، وزن ۵/۲±۲/۷۴ کیلوگرم و قد ۸/۴±۱/176 سانتی­متر) و گروه کنترل (10 نفر با میانگین سنی 6/0±1/20 سال، وزن 6/4±7/67 کیلوگرم و قد 6/4±7/177 سانتی­متر) تقسیم شدند. هر دو گروه به­مدت شش هفته و هر هفته سه جلسه به تمرینات هوازی بر مبنای اصل اضافه‌بار پرداختند. شدتبرنامۀتمرین درهرجلسه،65الی75 درصد ضربانقلببیشینۀ هرفردبود.­ در این مدت، گروه مکمل روزانه 13 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود مکمل ال-کارنیتین دریافت کرد­ و گروه کنترل نیز سه میلی­گرم به‌ ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود نشاسته مصرف کرد. همچنین، پیش و پس از دورۀ تمرین، نمونه­گیری خون به‌منظور اندازه­گیری تری­گلیسرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین پرچگال، لیپوپروتئین کم­چگال، لیپوپروتئین بسیار کم­چگال، عامل خطرساز بیماری­های قلبی و لیپوپروتئین لیپاز انجام گرفت. داده­ها با استفاده از نرم‌افزار آماری اس.پی.اس.اس نسخه 20 و آزمون­های تی هم­بسته و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته­ها­ نشان می­دهد که مصرف مکمل­سازی ال-کارنیتین موجب افزایش معنادار لیپوپروتئین پرچگال (0.05>P) و کاهش کلسترول تام و درصد چربی بدن در گروه مکمل شده است (0.05>P)؛ اما شاخص تودۀ بدن، میزان تری­گلیسرید، لیپوپروتئین بسیارکم­چگال، لیپوپروتئین کم­چگال، عامل خطرساز بیماری­های قلبیو لیپوپروتئین لیپاز در هر دو گروه ­تغییر معناداری را نشان نمی­دهد. این نتایج بیانگر این است که اگر افراد جوان در کنار تمرینات هوازی از مکمل ال-کارنیتین استفاده کنند ممکن است در افزایش لیپوپروتئین پرچگال و کاهش کلسترول تام و درصد چربی بدن آن­ها تأثیر داشته باشد؛ اما بررسی تأثیر مکمل ال-کارنیتین همراه با تمرینات هوازی در شاخص‎‎های چربی خون و سطوح پلاسمایی لیپوپروتئین لیپاز نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلید واژگان
    ال-کارنیتین
    شاخص‌های چربی خون
    لیپوپروتئین لیپاز
    تمرین استقامتی
    متابولیسم ورزشی

    شماره نشریه
    29
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی
    دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی
    کارشناس ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
    کارشناس ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
    استاد دانشگاه محقق اردبیلی
    استاد دانشگاه محقق اردبیلی

    شاپا
    2322-164X
    2476-7050
    URI
    https://dx.doi.org/10.22089/spj.2016.654
    https://spj.ssrc.ac.ir/article_654.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723687

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب