• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی ورزشی
    • دوره 7, شماره 25
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی ورزشی
    • دوره 7, شماره 25
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تعاملی تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی کلاله زعفران بر میزان مالون دی آلدئید و سیستم آنتی اکسیدانی قلب و ناحیه پیش‌حرکتی کورتکس مغز موش‌های صحرایی نر جوان پس از یک جلسه فعالیت حاد وامانده‌ساز

    (ندگان)پدیدآور
    خسروی, امیرخسروی, امیرمیرزایی, بهمنمیرزایی, بهمنمهربانی, جوادمهربانی, جوادرسولیان, بهرامرسولیان, بهرام
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تعاملی تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی کلاله زعفران بر میزان مالون دی آلدئید و سیستم آنتی اکسیدانی قلب و ناحیه پیش‌حرکتی کورتکس مغز موش‌های صحرایی نر جوان پس از یک جلسه فعالیت حاد وامانده‌ساز بود. 64 سر موش3 ماهه (وزن26±212) در چهار زیر گروه (هر زیرگروه 16 سر) [ 1-=CW مصرف آب مقطر ؛2- CSW= مصرف عصاره آبی زعفران ؛3-= ETW مصرف آب مقطر +تمرین ؛4-= ETSW مصرف عصاره آبی زعفران +تمرین] دسته‌بندی شدند. موش‌های زیرگروه تمرین در 5 روز متوالی هفته، 5 جلسۀ 60 دقیقه‌ای با سرعت 25 متر در دقیقه در شیب 10 درصد روی نوارگردان دویدند. در پایان دوره آزمایش، نیمی از هر زیرگروه بدون وامانده شدن و نیمه دیگر بلافاصله پس از وامانده شدن قربانی شدند و مقادیر سوپراکسیداز دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پروکسیداز، غلظت پروتئین و مالون دی آلدئید قلب و ناحیه پیش‌حرکتی کورتکس مغز به صورت دستی اندازه‌گیری شد. داده های حاصل از آنالیز واریانس دو راهه و تک راهه با اندازه‌گیری های مکرر نشان داد که در نتیجه وامانده سازی سطوح مالون دی آلدئید بافت های قلب (زیر گروه 1،3) و ناحیه پیش‌حرکتی کورتکس مغز (زیر گروه 3،2،1) بطور معناداری افزایش نشان داد. با وجود این، اثر تعاملی تمرین هوازی و عصاره زعفران (زیر گروه 3) از افزایش سطوح پراکسیداسیون لیپیدی جلوگیری کرد. نتایج تحقیق حاضرنشان داد اثر تعاملی تمرین هوازی و عصاره زعفران آسیب های اکسایشی ناشی از فعالیت های وامانده‌ساز را در قلب و ناحیه پیش‌حرکتی مغز کاهش می‌دهد.
    کلید واژگان
    فعالیت وامانده‌ساز
    زعفران
    مالون دی آلدئید
    آنتی اکسیدان
    متابولیسم ورزشی

    شماره نشریه
    25
    تاریخ نشر
    2015-04-21
    1394-02-01
    ناشر
    پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آیت اله بروجردی- گروه تربیت بدنی
    دانشگاه آیت اله بروجردی- گروه تربیت بدنی
    استاد.دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
    استاد.دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
    استادیار.دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
    استادیار.دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
    دانشیار، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد ، ایران.
    دانشیار، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد ، ایران.

    شاپا
    2322-164X
    2476-7050
    URI
    https://spj.ssrc.ac.ir/article_389.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723645

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب