| dc.contributor.author | یزدانی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | یزدانی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | جوکار کاشی, فرشته | fa_IR |
| dc.contributor.author | جوکار کاشی, فرشته | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحیمی مقدم, اکرم | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحیمی مقدم, اکرم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-11-30T07:13:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-18T07:13:59Z | |
| dc.date.available | 1399-11-30T07:13:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-18T07:13:59Z | |
| dc.date.issued | 2019-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-08-13 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-05-22 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یزدانی, مرتضی, یزدانی, مرتضی, جوکار کاشی, فرشته, جوکار کاشی, فرشته, رحیمی مقدم, اکرم, رحیمی مقدم, اکرم. (1398). بررسی و مقایسه فعالیت زیستی اسانس Mentha longifolia از مریوان و قزاآن. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار), 26(5), 555-565. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1606-7487 | |
| dc.identifier.uri | http://jsums.sinaweb.net/article_1222.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/719483 | |
| dc.description.abstract | زمینه و اهداف: از آنجا که آنتیاکسیدانها، آنتیبیوتیکها و مواد ضدسرطان مصنوعی دارای اثرات نامطلوب بر سلامتی انسان هستند، در این پژوهش فعالیتهای زیستی اسانسهای پونه مریوان و قزاآن بررسی و با یکدیگر مقایسه شدند تا جایگزین طبیعی مناسبی برای ترکیبات مصنوعی ذکر شده، شناسایی گردد.مواد و روش ها: اسانس برگها و ساقههای پونه مریوان و قزاآن با امواج میکرویو و بدون استفاده از حلال استخراج شد. ترکیبات تشکیل دهنده اسانسها با دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیفسنج جرمی شناسایی شدند. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانسها با روش بیرنگ شدن بتاکاروتن، سمیت سلولی آنها با آزمون کشندگی میگوی آب شور و فعالیت ضدمیکروبی آنها با روش انتشار در آگار و تعیین کمترین غلظت مهارکننده رشد بررسی گردید.یافته ها: ترکیب اصلی در اسانس پونه مریوان پولگون (%45/81) و ایزوپولگول (%39/8) و در اسانس پونه قزاآن پولگون (%29/48) و پیپریتنون اکسید (%53/23) بودند. درصد بازدارندگی اسانس پونه مریوان و قزاآن و استاندارد BHT به ترتیب %02/80، %59/78 و %50/95 و مقدار LC50 اسانس پونه مریوان و قزاآن و داروی ضدسرطان وینکریستینسولفات به ترتیب 47/53، 96/55 و 751/0 میکروگرم بر میلیلیتر به دست آمد. اسانسهای پونه مریوان و قزاآن فعالیت ضدمیکروبی خوبی به خصوص برعلیه باکتریهای گرم مثبت نشان دادند.نتیجهگیری: اسانسهای پونه مریوان و قزاآن دارای فعالیت آنتیاکسیدانی، ضدمیکروبی و ضدسرطانی خوبی هستند و میتوان آنها را به عنوان جایگزینی برای آنتیاکسیدانها، آنتیبیوتیکها و مواد ضدسرطان مصنوعی معرفی نمود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1203 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی سبزوار | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار) | fa_IR |
| dc.subject | پونه | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت ضدمیکروبی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | سمیت سلولی | fa_IR |
| dc.subject | میکروبیولوژی، ویروس، قارچ و انگل | fa_IR |
| dc.title | بررسی و مقایسه فعالیت زیستی اسانس Mentha longifolia از مریوان و قزاآن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | فیتوشیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | فیتوشیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | میکروبیولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | میکروبیولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | میکروبیولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | میکروبیولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 555 | |
| dc.citation.epage | 565 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-6569-5681 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-8332-1269 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-4192-3405 | |