• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار)
    • دوره 26, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار)
    • دوره 26, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی و مقایسه فعالیت زیستی اسانس Mentha longifolia از مریوان و قزاآن

    (ندگان)پدیدآور
    یزدانی, مرتضییزدانی, مرتضیجوکار کاشی, فرشتهجوکار کاشی, فرشتهرحیمی مقدم, اکرمرحیمی مقدم, اکرم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.175 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و اهداف: از آنجا که آنتی‌اکسیدان‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و مواد ضدسرطان مصنوعی دارای اثرات نامطلوب بر سلامتی انسان هستند، در این پژوهش فعالیت‌های زیستی اسانس‌های پونه مریوان و قزاآن بررسی و با یکدیگر مقایسه شدند تا جایگزین طبیعی مناسبی برای ترکیبات مصنوعی ذکر شده، شناسایی گردد.مواد و روش ها: اسانس برگ‌ها و ساقه‌های پونه مریوان و قزاآن با امواج میکرویو و بدون استفاده از حلال استخراج شد. ترکیبات تشکیل دهنده اسانس‌ها با دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف‌سنج جرمی شناسایی شدند. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس‌ها با روش بی‌رنگ شدن بتاکاروتن، سمیت سلولی آن‌ها با آزمون کشندگی میگوی آب شور و فعالیت ضدمیکروبی آن‌ها با روش انتشار در آگار و تعیین کمترین غلظت مهارکننده رشد بررسی گردید.یافته ها: ترکیب اصلی در اسانس پونه مریوان پولگون (%45/81) و ایزوپولگول (%39/8) و در اسانس پونه قزاآن پولگون (%29/48) و پیپریتنون اکسید (%53/23) بودند. درصد بازدارندگی اسانس پونه مریوان و قزاآن و استاندارد BHT به ترتیب %02/80، %59/78 و %50/95 و مقدار LC50 اسانس پونه مریوان و قزاآن و داروی ضدسرطان وین‌کریستین‌سولفات به ترتیب 47/53، 96/55 و 751/0 میکروگرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. اسانس‌های پونه مریوان و قزاآن فعالیت ضدمیکروبی خوبی به خصوص برعلیه باکتری‌های گرم مثبت نشان دادند.نتیجه‌گیری: اسانس‌های پونه مریوان و قزاآن دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی و ضدسرطانی خوبی هستند و می‌توان آن‌ها را به عنوان جایگزینی برای آنتی‌اکسیدان‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و مواد ضدسرطان مصنوعی معرفی نمود.
    کلید واژگان
    پونه
    اسانس
    فعالیت ضدمیکروبی
    فعالیت آنتی‌اکسیدانی
    سمیت سلولی
    میکروبیولوژی، ویروس، قارچ و انگل

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2019-12-22
    1398-10-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
    سازمان پدید آورنده
    فیتوشیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
    فیتوشیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
    میکروبیولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
    میکروبیولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
    میکروبیولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
    میکروبیولوژی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

    شاپا
    1606-7487
    URI
    http://jsums.sinaweb.net/article_1222.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/719483

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب