نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآقابیگی امین, پروینfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorطهماسبی, وریاfa_IR
dc.contributor.authorبشیری, پرویزfa_IR
dc.date.accessioned1399-10-02T15:30:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-12-22T15:30:19Z
dc.date.available1399-10-02T15:30:19Zfa_IR
dc.date.available2020-12-22T15:30:19Z
dc.date.issued2020-12-01en_US
dc.date.issued1399-09-11fa_IR
dc.identifier.citationآقابیگی امین, پروین, عزیزی, محمد, طهماسبی, وریا, بشیری, پرویز. (1399). تأثیر مصرف شش هفته ‌آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون در تکواندوکاران زن نخبه. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 8(4), 88-100.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-804-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/700675
dc.description.abstractمقدمه ارتقا عملکرد جسمانی و تأخیر در خستگی با استفاده از مکمل­های تغذیه­ای همواره مورد توجه ورزشکاران بوده است. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر مصرف 6 هفته آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه بود. مواد و روش­ها 25 تکواندوکار زن نخبه با میانگین سنی (26/2±84/21 سال)، شاخص توده بدن (37/1±87/20 کیلوگرم بر مترمربع)، حداکثر اکسیژن مصرفی (97/1±86/38 میلی‌لیتر در دقیقه برکیلوگرم وزن بدن) و سابقه تمرینی بیشتر از 5 سال به‌صورت داوطلبانه و تصادفی یک­سو کور در دو گروه مکمل آب هندوانه (15 نفر) و دارونما (10 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی­ها به مدت 6 هفته و سه روز در هفته مقدار 500 میلی‌لیتر نوشیدنی آب هندوانه یا دارونما را 45 دقیقه قبل از شروع تمرینات تکواندو مصرف کردند. نمونه­های خونی در دو مرحله قبل و پس از 6 هفته مکمل­یاری از ورید بازویی آنتی کوبیتال آزمودنی­ها گرفته شد. داده­ها با استفاده از آزمون تی­مستقل و وابسته با سطح معناداری 05/0P≤ بررسی شدند. یافته­ها نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد سطوح نیتریک اکساید پلاسما (016/0P=) و حداکثر اکسیژن مصرفی (001/0P=) در گروه مکمل­دهی آب ­هندوانه نسبت به دارونما افزایش معناداری داشت. از طرف دیگر درد عضلانی 24 و 48 ساعت پس از تمرینات تکواندو در پس­آزمون گروه مکمل­دهی آب هندوانه نسبت دارونما، کاهش معناداری داشت (05/0P≤.). نتیجه­گیری با توجه به نتایج به‌دست‌آمده مصرف آب هندوانه منجر به ریکاوری سریع‌تر و کاهش درد عضلانی 24 و 48 ساعت پس از تمرینات تکواندو در تکواندوکاران زن نخبه شد.fa_IR
dc.format.extent484
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectنیتریک اکسایدfa_IR
dc.subjectآب هندوانهfa_IR
dc.subjectدرد عضلانیfa_IR
dc.subjectتکواندوکاران نخبهfa_IR
dc.subjectتغذیه و رژیم درمانیfa_IR
dc.titleتأثیر مصرف شش هفته ‌آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون در تکواندوکاران زن نخبهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه رازیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه رازیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه رازیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه رازیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue4
dc.citation.spage88
dc.citation.epage100


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد