نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسرتیپ‌نیا, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorنقی زاده, محمدfa_IR
dc.contributor.authorحمدی, سید محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorآراسته, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-10-02T15:30:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-12-22T15:30:02Z
dc.date.available1399-10-02T15:30:01Zfa_IR
dc.date.available2020-12-22T15:30:02Z
dc.date.issued2020-12-01en_US
dc.date.issued1399-09-11fa_IR
dc.identifier.citationسرتیپ‌نیا, نسرین, نقی زاده, محمد, حمدی, سید محمد مهدی, آراسته, جواد. (1399). آنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 8(4), 55-64.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-852-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/700672
dc.description.abstractمقدمه مقاومت میکروارگانیسم­ها به آنتی­بیوتیک­ها در حال افزایش است و محققان به فکر جایگزین کردن عوامل ضدمیکروبی موثر و با عوارض جانبی کمتر می­باشند. یکی از استراتژی­ها، تمرکز بر فعالیت­های فیتوشیمیایی با خاصیت ضدمیکروبی است. در حال حاضر محققان، گیاهان مختلفی را مورد بررسی قرار داده­اند که می­توانند منبع بالقوه­ای برای عوامل مختلف ضدمیکروبی باشند. عصاره­ی گونه­های Scabiosa دارای خاصیت بالای آنتی­اکسیدانی، فلاونوئیدی و ترپنی می­باشد. مواد و روش­ها پس از جمع­آوری گیاه و آماده­سازی عصاره­ی متانولی، ابتدا جهت شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره، آنالیز گاز کروماتوگرافی طیف نگار جرمی (GC/MS) صورت گرفت. سپس توسط روش­ میکروبراث دایلوشن، حداقل غلظت مهارکنندگیMIC) ) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) برای Escherichia coli، Staphylococcus aureus وCandida albicans محاسبه گردید. یافته­ها آنالیز ترکیبات شیمیایی عصاره، 85 ترکیب را نشان داد که بیشترین آن مربوط به آلفا لینولنیک اسید، پالمتیک اسید، P-xylene و فیتول می­باشد. همچنین مقدار MIC برای باکتری­های S. aureus ، E. coliو C. albicans، به ترتیب برابر 5/2 ، 25 و mg/ml 50 تعیین گردید. مقدارMBC  نیز برای باکتری­های S.aureus و E.coli برابر mg/ml 50 و برای قارچ C.albicans mg/ml 100 به دست آمد. کلیه تستها بصورت دوتایی گذاشته شدند. نتیجه­گیری نتایج این تحقیق نشان داد که با توجه به اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی این گیاه، استفاده از عصاره آن می­تواند به عنوان جایگزینی با حداقل اثرات جانبی جهت درمان عفونت­های رایج و بیماری‌های التهابی استفاده نمود.fa_IR
dc.format.extent576
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectScabiosa olivierifa_IR
dc.subjectاثر ضدباکتریاییfa_IR
dc.subjectاثر ضد قارچیfa_IR
dc.subjectعصارهfa_IR
dc.subjectمیکروب شناسیfa_IR
dc.titleآنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentران، دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentران، دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentران، دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentران، دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue4
dc.citation.spage55
dc.citation.epage64


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد