• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    آنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن

    (ندگان)پدیدآور
    سرتیپ‌نیا, نسریننقی زاده, محمدحمدی, سید محمد مهدیآراسته, جواد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    576.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه مقاومت میکروارگانیسم­ها به آنتی­بیوتیک­ها در حال افزایش است و محققان به فکر جایگزین کردن عوامل ضدمیکروبی موثر و با عوارض جانبی کمتر می­باشند. یکی از استراتژی­ها، تمرکز بر فعالیت­های فیتوشیمیایی با خاصیت ضدمیکروبی است. در حال حاضر محققان، گیاهان مختلفی را مورد بررسی قرار داده­اند که می­توانند منبع بالقوه­ای برای عوامل مختلف ضدمیکروبی باشند. عصاره­ی گونه­های Scabiosa دارای خاصیت بالای آنتی­اکسیدانی، فلاونوئیدی و ترپنی می­باشد. مواد و روش­ها پس از جمع­آوری گیاه و آماده­سازی عصاره­ی متانولی، ابتدا جهت شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره، آنالیز گاز کروماتوگرافی طیف نگار جرمی (GC/MS) صورت گرفت. سپس توسط روش­ میکروبراث دایلوشن، حداقل غلظت مهارکنندگیMIC) ) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) برای Escherichia coli، Staphylococcus aureus وCandida albicans محاسبه گردید. یافته­ها آنالیز ترکیبات شیمیایی عصاره، 85 ترکیب را نشان داد که بیشترین آن مربوط به آلفا لینولنیک اسید، پالمتیک اسید، P-xylene و فیتول می­باشد. همچنین مقدار MIC برای باکتری­های S. aureus ، E. coliو C. albicans، به ترتیب برابر 5/2 ، 25 و mg/ml 50 تعیین گردید. مقدارMBC  نیز برای باکتری­های S.aureus و E.coli برابر mg/ml 50 و برای قارچ C.albicans mg/ml 100 به دست آمد. کلیه تستها بصورت دوتایی گذاشته شدند. نتیجه­گیری نتایج این تحقیق نشان داد که با توجه به اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی این گیاه، استفاده از عصاره آن می­تواند به عنوان جایگزینی با حداقل اثرات جانبی جهت درمان عفونت­های رایج و بیماری‌های التهابی استفاده نمود.
    کلید واژگان
    Scabiosa olivieri
    اثر ضدباکتریایی
    اثر ضد قارچی
    عصاره
    میکروب شناسی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2020-12-01
    1399-09-11
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    سازمان پدید آورنده
    ران، دانشگاه آزاد اسلامی
    ران، دانشگاه آزاد اسلامی
    ران، دانشگاه آزاد اسلامی
    ران، دانشگاه آزاد اسلامی

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-852-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/700672

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب