نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحسانی, جلالfa_IR
dc.contributor.authorمحسن زاده, محمدfa_IR
dc.contributor.authorخمیری, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorقاسم نژاد, عظیمfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, صدیقهfa_IR
dc.date.accessioned1399-10-02T15:29:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-12-22T15:29:38Z
dc.date.available1399-10-02T15:29:38Zfa_IR
dc.date.available2020-12-22T15:29:38Z
dc.date.issued2020-12-01en_US
dc.date.issued1399-09-11fa_IR
dc.identifier.citationاحسانی, جلال, محسن زاده, محمد, خمیری, مرتضی, قاسم نژاد, عظیم, ابراهیمی, صدیقه. (1399). مروری بر متداول‌ترین ترکیبات پری‌بیوتیک، با تاکید بر اینولین. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 8(4), 1-21.fa_IR
dc.identifier.issn2383-3203
dc.identifier.issn2476-2768
dc.identifier.urihttp://journal.nums.ac.ir/article-1-924-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/700668
dc.description.abstract مقدمه  پری­بیوتیک­ها، مواد غیر قابل هضم در قسمت­های فوقانی دستگاه گوارش هستند که به علت تحریک رشد و فعالیت دسته­ای از باکتری­های مفید موجود در کولون (پروبیوتیک­ها) تأثیر مثبتی در بهبود سلامت میزبان دارند. فروکتوالیگوساکاریدهای با زنجیره­ی کوتاه مانند فیبر β- گلوکان، نشاسته­ی مقاوم، پکتین، اینولین و بسیاری از کربوهیدرات­های غیرقابل هضم مثال­هایی از ترکیبات پری­بیوتیک می­باشند. اینولین یک پلیمر زیستی ذخیره­ای متشکل از مولکولهای D- فروکتوز با پیوندهای (1    2) β بوده که در انتها واجد یک مولکول D- گلوکز با پیوند (2     1) α می باشد. پیکربندی اینولین و آرایش مونومرهای فروکتوز باعث می­شود اینولین در دستگاه گوارش انسان غیر قابل هضم باشد و سطوح قند خون افزایش پیدا نکند. اینولین اثرات سودمندی بر ترکیب فلور روده، جذب مواد معدنی، ترکیب چربی خون و جلوگیری از سرطان روده­ی بزرگ دارد. اینولین رشد میکروارگانیزم‌های مفید سلامت بخش را تحریک و در مقابل، باکتری­های انتروپاتوژنیک را مهار می­کند. میکروارگانیزم­های مفید، اینولین را تخمیر کرده و ترکیبات اسیدی مانند اسیدهای چرب کوتاه زنجیر با قابلیت کاهش pH در روده­ی بزرگ و مهار پاتوژن‌ها را تولید می­کنند. مقدار اینولین در گیاهان مختلف از 1% در موز تا بیشتر از 15% در ریشه­ی کاسنی متغیراست. اینولین نوع فروکتان به طور عمده در انواع گیاهان دو لپه­ای متعلق به تیره­ی آستراسه شامل کاسنی، سیب زمینی ترشی، کنگرفرنگی، قاصدک و گل کوکب یافت می‌شود. مطالعه حاضر به معرفی متداول‌ترین ترکیبات پری بیوتیک سلامت بخش و به طور ویژه اینولین می پردازد.fa_IR
dc.format.extent636
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشکده علوم پزشکی نیشابورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal Of Neyshabur University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectالیگوساکاریدهاfa_IR
dc.subjectاینولینfa_IR
dc.subjectپری‌بیوتیک‌هاfa_IR
dc.subjectفیبرهاfa_IR
dc.subjectغذاهای فراسودمندfa_IR
dc.subjectکنگرفرنگیfa_IR
dc.subjectصنایع غذاییfa_IR
dc.titleمروری بر متداول‌ترین ترکیبات پری‌بیوتیک، با تاکید بر اینولینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue4
dc.citation.spage1
dc.citation.epage21


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد