| dc.contributor.author | احسانی, جلال | fa_IR |
| dc.contributor.author | محسن زاده, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | خمیری, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسم نژاد, عظیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیمی, صدیقه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-10-02T15:29:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-12-22T15:29:38Z | |
| dc.date.available | 1399-10-02T15:29:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-12-22T15:29:38Z | |
| dc.date.issued | 2020-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-09-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | احسانی, جلال, محسن زاده, محمد, خمیری, مرتضی, قاسم نژاد, عظیم, ابراهیمی, صدیقه. (1399). مروری بر متداولترین ترکیبات پریبیوتیک، با تاکید بر اینولین. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 8(4), 1-21. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-3203 | |
| dc.identifier.issn | 2476-2768 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.nums.ac.ir/article-1-924-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/700668 | |
| dc.description.abstract | مقدمه
پریبیوتیکها، مواد غیر قابل هضم در قسمتهای فوقانی دستگاه گوارش هستند که به علت تحریک رشد و فعالیت دستهای از باکتریهای مفید موجود در کولون (پروبیوتیکها) تأثیر مثبتی در بهبود سلامت میزبان دارند. فروکتوالیگوساکاریدهای با زنجیرهی کوتاه مانند فیبر β- گلوکان، نشاستهی مقاوم، پکتین، اینولین و بسیاری از کربوهیدراتهای غیرقابل هضم مثالهایی از ترکیبات پریبیوتیک میباشند. اینولین یک پلیمر زیستی ذخیرهای متشکل از مولکولهای D- فروکتوز با پیوندهای (1 2) β بوده که در انتها واجد یک مولکول D- گلوکز با پیوند (2 1) α می باشد. پیکربندی اینولین و آرایش مونومرهای فروکتوز باعث میشود اینولین در دستگاه گوارش انسان غیر قابل هضم باشد و سطوح قند خون افزایش پیدا نکند. اینولین اثرات سودمندی بر ترکیب فلور روده، جذب مواد معدنی، ترکیب چربی خون و جلوگیری از سرطان رودهی بزرگ دارد. اینولین رشد میکروارگانیزمهای مفید سلامت بخش را تحریک و در مقابل، باکتریهای انتروپاتوژنیک را مهار میکند. میکروارگانیزمهای مفید، اینولین را تخمیر کرده و ترکیبات اسیدی مانند اسیدهای چرب کوتاه زنجیر با قابلیت کاهش pH در رودهی بزرگ و مهار پاتوژنها را تولید میکنند. مقدار اینولین در گیاهان مختلف از 1% در موز تا بیشتر از 15% در ریشهی کاسنی متغیراست. اینولین نوع فروکتان به طور عمده در انواع گیاهان دو لپهای متعلق به تیرهی آستراسه شامل کاسنی، سیب زمینی ترشی، کنگرفرنگی، قاصدک و گل کوکب یافت میشود. مطالعه حاضر به معرفی متداولترین ترکیبات پری بیوتیک سلامت بخش و به طور ویژه اینولین می پردازد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 636 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal Of Neyshabur University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | الیگوساکاریدها | fa_IR |
| dc.subject | اینولین | fa_IR |
| dc.subject | پریبیوتیکها | fa_IR |
| dc.subject | فیبرها | fa_IR |
| dc.subject | غذاهای فراسودمند | fa_IR |
| dc.subject | کنگرفرنگی | fa_IR |
| dc.subject | صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.title | مروری بر متداولترین ترکیبات پریبیوتیک، با تاکید بر اینولین | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 8 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 21 | |