• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر متداول‌ترین ترکیبات پری‌بیوتیک، با تاکید بر اینولین

    (ندگان)پدیدآور
    احسانی, جلالمحسن زاده, محمدخمیری, مرتضیقاسم نژاد, عظیمابراهیمی, صدیقه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    636.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
     مقدمه  پری­بیوتیک­ها، مواد غیر قابل هضم در قسمت­های فوقانی دستگاه گوارش هستند که به علت تحریک رشد و فعالیت دسته­ای از باکتری­های مفید موجود در کولون (پروبیوتیک­ها) تأثیر مثبتی در بهبود سلامت میزبان دارند. فروکتوالیگوساکاریدهای با زنجیره­ی کوتاه مانند فیبر β- گلوکان، نشاسته­ی مقاوم، پکتین، اینولین و بسیاری از کربوهیدرات­های غیرقابل هضم مثال­هایی از ترکیبات پری­بیوتیک می­باشند. اینولین یک پلیمر زیستی ذخیره­ای متشکل از مولکولهای D- فروکتوز با پیوندهای (1    2) β بوده که در انتها واجد یک مولکول D- گلوکز با پیوند (2     1) α می باشد. پیکربندی اینولین و آرایش مونومرهای فروکتوز باعث می­شود اینولین در دستگاه گوارش انسان غیر قابل هضم باشد و سطوح قند خون افزایش پیدا نکند. اینولین اثرات سودمندی بر ترکیب فلور روده، جذب مواد معدنی، ترکیب چربی خون و جلوگیری از سرطان روده­ی بزرگ دارد. اینولین رشد میکروارگانیزم‌های مفید سلامت بخش را تحریک و در مقابل، باکتری­های انتروپاتوژنیک را مهار می­کند. میکروارگانیزم­های مفید، اینولین را تخمیر کرده و ترکیبات اسیدی مانند اسیدهای چرب کوتاه زنجیر با قابلیت کاهش pH در روده­ی بزرگ و مهار پاتوژن‌ها را تولید می­کنند. مقدار اینولین در گیاهان مختلف از 1% در موز تا بیشتر از 15% در ریشه­ی کاسنی متغیراست. اینولین نوع فروکتان به طور عمده در انواع گیاهان دو لپه­ای متعلق به تیره­ی آستراسه شامل کاسنی، سیب زمینی ترشی، کنگرفرنگی، قاصدک و گل کوکب یافت می‌شود. مطالعه حاضر به معرفی متداول‌ترین ترکیبات پری بیوتیک سلامت بخش و به طور ویژه اینولین می پردازد.
    کلید واژگان
    الیگوساکاریدها
    اینولین
    پری‌بیوتیک‌ها
    فیبرها
    غذاهای فراسودمند
    کنگرفرنگی
    صنایع غذایی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2020-12-01
    1399-09-11
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
    دانشگاه فردوسی مشهد
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-924-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/700668

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب