نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقدیمی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorسجادی, پروینfa_IR
dc.date.accessioned1399-09-23T17:40:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-12-13T17:40:58Z
dc.date.available1399-09-23T17:40:58Zfa_IR
dc.date.available2020-12-13T17:40:58Z
dc.date.issued2020-12-01en_US
dc.date.issued1399-09-11fa_IR
dc.identifier.citationقدیمی, رضا, مرادی, زهرا, سجادی, پروین. (1399). وضعیت تغذیه سالمندان و عوامل موثر بر آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران, 30(191), 31-41.fa_IR
dc.identifier.issn1735-9260
dc.identifier.issn1735-9279
dc.identifier.urihttp://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15583-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/682534
dc.description.abstractسابقه و هدف: معضل سوءتغذیه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدکننده‌های سلامت، رفاه، استقلال و کاهش کیفیت زندگی سالمندان مطرح است. لذا هدف از این مطالعه، بررسی شیوع سوءتغذیه و ارتباط آن با برخی عوامل موثر بر وضعیت تغذیه در سالمندان شهرستان بابل بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، 520 سالمند ساکن شهرستان بابل به‌صورت نمونه گیری چند مرحله ای در سال 1396 انتخاب شدند. مشخصات دموگرافیکی و برخی عوامل مرتبط و موثر بر سوءتغذیه توسط چک لیست جمع‌آوری و نیز وضعیت تغذیه‌ای سالمندان با کمک پرسشنامه استاندارد ارزیابی مختصر تغذیه ای ویژه سالمندان (MNA) ارزیابی گردید. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و جهت مقایسه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های مجذور کای و تی مستقل استفاده شد. یافته‌ها: تعداد 261 نفر (2/50 درصد) مرد و 259 نفر (8/49 درصد) زن با میانگین سنی به‌ترتیب 7/7± 2/69 و 2/7±1/69 سال بررسی شدند. 9 نفر (7/1 درصد) سالمندان دچار سوءتغذیه و 145 نفر (9/27 درصد) در معرض خطر بودند که این میزان به طور معناداری در زنان، سالمندان ساکن شهر، بازنشسته‌ها، در افراد با درآمد پایین و همچنین در افرادی که تنها و یا با فرزندان خود زندگی می‌کردند، بالاتر بود (005/0= P). وضعیت سوء تغذیه با عواملی مانند بی‌اشتهایی، خشکی دهان، تهوع، درد، پیری زودرس، یبوست، استفراغ، مشکل چشایی و بویایی، زخم دهانی، مشکلات بلعی و دندانی ارتباط معنی‌دار داشت (001/0= P). استنتاج: با توجه به درصد بالای سالمندان در معرض خطر سوء تغذیه و اثرات داشتن شغل و درآمد ماهیانه مناسب بر وضعیت تغذیه‌ای آنان برنامه‌ریزی برای این قشر آسیب‌پذیر به‌ویژه سالمندان با درآمد پایین توجه خاصی را می طلبد.fa_IR
dc.format.extent586
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Mazandaran University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectوضعیت تغذیهfa_IR
dc.subjectسالمندانfa_IR
dc.subjectسوء تغذیهfa_IR
dc.subjectبابلfa_IR
dc.subjectطب سالمندانfa_IR
dc.titleوضعیت تغذیه سالمندان و عوامل موثر بر آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي-کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه پزشکی اجتماعی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد سالمند شناسی،کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارگروه پزشکی اجتماعی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue191
dc.citation.spage31
dc.citation.epage41


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد