| dc.contributor.author | کیانی آسیابر, آزیتا | fa_IR |
| dc.contributor.author | امین شکروی, فرخنده | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدری, معصومه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-09-11T15:45:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-12-01T15:45:06Z | |
| dc.date.available | 1399-09-11T15:45:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-12-01T15:45:06Z | |
| dc.date.issued | 2020-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کیانی آسیابر, آزیتا, امین شکروی, فرخنده, حیدری, معصومه. (1398). منابع کسب اطلاعات و تغذیه زنان در سه ماهه اول بارداری در شهر تهران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 22(1), 421-427. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-9095-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/678614 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: تغذیه سالم، کافی، متعادل و متنوع در دوران بارداری برای سلامتی مادر و نوزاد ضروری بوده و نظر به افزایش نیاز تغذیه مناسب جهت رشد جنین و تامین ذخایر مادر و نقش تغذیه در پیشگیری از عوارض بارداری در مادر و نوزاد و اهمیت منابع کسب اطلاعات تغذیه ای، این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تغذیه زنان در سه ماهه اول بارداری و نقش منابع کسب اطلاعات برآن در شهر تهران انجام گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی 330 زن باردار شکم اول مراجعه کننده به بیمارستانهای نجمیه و شهید مصطفی خمینی شهر تهران در هفته های 12-10 بارداری با نمونهگیری در دسترس انتخاب و وضعیت تغذیه ای آنان با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی 147 آیتمی مورد ارزیابی قرار گرفت. سوالات ویژگیهای دموگرافیک و منابع کسب اطلاعات در مورد تغذیه دوران بارداری با روش مصاحبه توسط مامای آموزش دیده انجام گرفت.
یافته ها: میانگین سنی افراد مطالعه 3/70±26/02 سال بود. منابع کسب اطلاعات تغذیه دوران بارداری به ترتیب 29/7% از اینترنت و تلفن همراه، 20/3% ازکتاب، 14/2%، مادر، 11/5% رادیو- تلویزیون، 9/1% پرنسل بهداشتی درمانی و 7/6% سایر موارد به دست آمد و 7/3% زنان هیچ منبع کسب اطلاعاتی نداشتند. میانگین واحد مصرفی گروهها و زیر گروههای غذایی/ روز در طی سه ماهه اول بارداری برای نان و غلات 3/12±7/3، گوشت و تخم مرغ 0/65±1/07، میوهجات 2/05±3/56، سبزیجات 1/15±2/17، لبنیات 1/86±2/18، پروتئین 1/23±2/42، مغزدانهها 0/79±1/00، چربی ها 3/75±7/01، قندها 3/45±5/21، گوشتهای فرآوری شده 0/09±0/04 و حبوبات 0/30±0/34 واحد بود. مهمترین منابع کسب اطلاعات تغذیه دوران بارداری اینترنت و تلفن همراه و کتاب بود و ارتباط معنیداری بین استفاده از اینترنت، کتاب و تلفن همراه با میانگین مصرف لبنیات، سبزیجات، میوهجات و حبوبات به دست آمد (0/05>p).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که بیشترین میزام مصرف گروه های غذایی مربوط به گروه نان و غلات و کمترین مربوط به گروه لبنیات می باشد. همچنین بهترین منابع کسب اطلاعات نیز اینترنت، تلفن همراه و کتاب بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 571 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | زنان باردار | fa_IR |
| dc.subject | وضعیت تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | منابع اطلاعاتی. | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.title | منابع کسب اطلاعات و تغذیه زنان در سه ماهه اول بارداری در شهر تهران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تحقیقی | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 2- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 421 | |
| dc.citation.epage | 427 | |