نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکیانی آسیابر, آزیتاfa_IR
dc.contributor.authorامین شکروی, فرخندهfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, معصومهfa_IR
dc.date.accessioned1399-09-11T15:45:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-12-01T15:45:06Z
dc.date.available1399-09-11T15:45:06Zfa_IR
dc.date.available2020-12-01T15:45:06Z
dc.date.issued2020-03-01en_US
dc.date.issued1398-12-11fa_IR
dc.identifier.citationکیانی آسیابر, آزیتا, امین شکروی, فرخنده, حیدری, معصومه. (1398). منابع کسب اطلاعات و تغذیه زنان در سه ماهه اول بارداری در شهر تهران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 22(1), 421-427.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-9095-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/678614
dc.description.abstractسابقه و هدف: تغذیه سالم، کافی، متعادل و متنوع در دوران بارداری برای سلامتی مادر و نوزاد ضروری بوده و نظر به افزایش نیاز تغذیه مناسب جهت رشد جنین و تامین ذخایر مادر و نقش تغذیه در پیشگیری از عوارض بارداری در مادر و نوزاد و اهمیت منابع کسب اطلاعات تغذیه ای، این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تغذیه زنان در سه ماهه اول بارداری و نقش منابع کسب اطلاعات برآن در شهر تهران انجام گرفت. مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی 330 زن باردار شکم اول مراجعه کننده به بیمارستان‌های نجمیه و شهید مصطفی خمینی شهر تهران در هفته های 12-10 بارداری با نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و وضعیت تغذیه ای آنان با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی 147 آیتمی مورد ارزیابی قرار گرفت. سوالات ویژگی‌های دموگرافیک و منابع کسب اطلاعات در مورد تغذیه دوران بارداری با روش مصاحبه توسط مامای آموزش دیده انجام گرفت. یافته­ ها: میانگین سنی افراد مطالعه 3/70±26/02 سال بود. منابع کسب اطلاعات تغذیه دوران بارداری به ترتیب 29/7% از اینترنت و تلفن ‌همراه، 20/3% ازکتاب، 14/2%، مادر، 11/5% رادیو- تلویزیون، 9/1% پرنسل بهداشتی‌ درمانی و 7/6% سایر موارد به دست آمد و 7/3% زنان هیچ منبع کسب اطلاعاتی نداشتند. میانگین واحد مصرفی گروه‌ها و زیر گروه‌‌های غذایی/ روز در طی سه ماهه اول بارداری برای نان و غلات 3/12±7/3، گوشت و تخم‌ مرغ 0/65±1/07، میوه‌جات 2/05±3/56، سبزیجات 1/15±2/17، لبنیات 1/86±2/18، پروتئین 1/23±2/42، مغزدانه‌ها 0/79±1/00، چربی ها 3/75±7/01، قندها 3/45±5/21، گوشت‌های فرآوری شده 0/09±0/04 و حبوبات 0/30±0/34 واحد بود. مهمترین منابع کسب اطلاعات تغذیه دوران بارداری اینترنت و تلفن ‌همراه و کتاب بود و ارتباط معنی‌داری بین استفاده از اینترنت، کتاب و تلفن ‌همراه با میانگین مصرف لبنیات، سبزیجات، میوه‌جات و حبوبات به دست آمد (0/05>p). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که بیشترین میزام مصرف گروه های غذایی مربوط به گروه نان و غلات و کمترین مربوط به گروه لبنیات می باشد. همچنین بهترین منابع کسب اطلاعات نیز اینترنت، تلفن همراه و کتاب بود.fa_IR
dc.format.extent571
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectزنان باردارfa_IR
dc.subjectوضعیت تغذیهfa_IR
dc.subjectمنابع اطلاعاتی.fa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleمنابع کسب اطلاعات و تغذیه زنان در سه ماهه اول بارداری در شهر تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحقیقیfa_IR
dc.contributor.department1- گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department1- گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department2- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه شاهد، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue1
dc.citation.spage421
dc.citation.epage427


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد