• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 22, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 22, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    منابع کسب اطلاعات و تغذیه زنان در سه ماهه اول بارداری در شهر تهران

    (ندگان)پدیدآور
    کیانی آسیابر, آزیتاامین شکروی, فرخندهحیدری, معصومه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    571.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحقیقی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: تغذیه سالم، کافی، متعادل و متنوع در دوران بارداری برای سلامتی مادر و نوزاد ضروری بوده و نظر به افزایش نیاز تغذیه مناسب جهت رشد جنین و تامین ذخایر مادر و نقش تغذیه در پیشگیری از عوارض بارداری در مادر و نوزاد و اهمیت منابع کسب اطلاعات تغذیه ای، این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تغذیه زنان در سه ماهه اول بارداری و نقش منابع کسب اطلاعات برآن در شهر تهران انجام گرفت. مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی 330 زن باردار شکم اول مراجعه کننده به بیمارستان‌های نجمیه و شهید مصطفی خمینی شهر تهران در هفته های 12-10 بارداری با نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و وضعیت تغذیه ای آنان با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی 147 آیتمی مورد ارزیابی قرار گرفت. سوالات ویژگی‌های دموگرافیک و منابع کسب اطلاعات در مورد تغذیه دوران بارداری با روش مصاحبه توسط مامای آموزش دیده انجام گرفت. یافته­ ها: میانگین سنی افراد مطالعه 3/70±26/02 سال بود. منابع کسب اطلاعات تغذیه دوران بارداری به ترتیب 29/7% از اینترنت و تلفن ‌همراه، 20/3% ازکتاب، 14/2%، مادر، 11/5% رادیو- تلویزیون، 9/1% پرنسل بهداشتی‌ درمانی و 7/6% سایر موارد به دست آمد و 7/3% زنان هیچ منبع کسب اطلاعاتی نداشتند. میانگین واحد مصرفی گروه‌ها و زیر گروه‌‌های غذایی/ روز در طی سه ماهه اول بارداری برای نان و غلات 3/12±7/3، گوشت و تخم‌ مرغ 0/65±1/07، میوه‌جات 2/05±3/56، سبزیجات 1/15±2/17، لبنیات 1/86±2/18، پروتئین 1/23±2/42، مغزدانه‌ها 0/79±1/00، چربی ها 3/75±7/01، قندها 3/45±5/21، گوشت‌های فرآوری شده 0/09±0/04 و حبوبات 0/30±0/34 واحد بود. مهمترین منابع کسب اطلاعات تغذیه دوران بارداری اینترنت و تلفن ‌همراه و کتاب بود و ارتباط معنی‌داری بین استفاده از اینترنت، کتاب و تلفن ‌همراه با میانگین مصرف لبنیات، سبزیجات، میوه‌جات و حبوبات به دست آمد (0/05>p). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که بیشترین میزام مصرف گروه های غذایی مربوط به گروه نان و غلات و کمترین مربوط به گروه لبنیات می باشد. همچنین بهترین منابع کسب اطلاعات نیز اینترنت، تلفن همراه و کتاب بود.
    کلید واژگان
    زنان باردار
    وضعیت تغذیه
    منابع اطلاعاتی.
    تغذیه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-03-01
    1398-12-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    1- گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    1- گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
    2- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    http://jbums.org/article-1-9095-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/678614

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب