| dc.contributor.author | فرحناکی, عسگر | fa_IR |
| dc.contributor.author | مصباحی, غلامرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسکری, حامد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-09-11T14:05:40Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-12-01T14:05:41Z | |
| dc.date.available | 1399-09-11T14:05:40Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-12-01T14:05:41Z | |
| dc.date.issued | 2009-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-10-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرحناکی, عسگر, مصباحی, غلامرضا, عسکری, حامد. (1387). بررسی فاکتورهای کیفی در تبدیل رطب واریته کبکاب به خرما با استفاده از خشک کن لایه نازک. مجله علوم آب و خاک, 12(46), 205-218. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-3594 | |
| dc.identifier.issn | 2476-5554 | |
| dc.identifier.uri | http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1119-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/677570 | |
| dc.description.abstract | خرما محصولی بسیار ارزشمند و مغذی است که در صورت فرآوری مناسب میتواند جزء اصلیترین اقلام صادراتی ایران قرار گیرد. در این پژوهش با هدف بهبود و تسریع فرایند تبدیل رطب به خرما از یک خشککن لایه نازک برای خشک کردن رطب واریته کبکاب استفاده شد. نمونههای رطب تحت تأثیر جریان هوای گرم در 5 سطح دمایی (56 ،66 ،76، 86، ˚C 96) خشک شدند و در طول زمان خشک کردن تغییرات در فاکتورهایی مانند میزان رطوبت، وزن، pH، رنگ، بافت و چگالی محصول مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در محدودههای دمایی پایین (56 و ˚C 66)، سرعت خشک کردن پایین و زمان خشک کردن طولانی و غیر اقتصادی است و در محدودههای دمایی بالا (86 و ˚C 96) گرچه سرعت خشک کردن بالاست، اما فاکتورهای کیفی محصول به ویژه رنگ و بافت نامناسبتر هستند. لذا دمای (˚C 76) برای خشک کردن رطب قابل توصیه میباشد. بررسی روند خشک کردن در دماهای مورد بررسی نشان داد که محدوده رطوبت 27-24 درصد (برپایه خشک) را میتوان به عنوان رطوبت بحرانی خشک کردن این نوع رطب به حساب آورد. از طرف دیگر با بررسی بافت نمونهها حین خشک کردن این نتیجهگیری حاصل شد که در رطوبتهای بالای 30% (بر پایه خشک)، بافت محصول چندان تحت تأثیر تغییرات رطوبت نیست در حالی که در رطوبتهای کمتر از حد مذکور حتی کاهش اندک در میزان رطوبت، سفتی نامطلوب را در محصول سبب میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 272 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم آب و خاک | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Water and Soil Science | en_US |
| dc.subject | رطب | fa_IR |
| dc.subject | واریته کبکاب | fa_IR |
| dc.subject | خشک کن کابینی | fa_IR |
| dc.subject | سرعت خشک شدن | fa_IR |
| dc.subject | رطوبت بحرانی | fa_IR |
| dc.subject | بافت | fa_IR |
| dc.subject | عمومی | fa_IR |
| dc.title | بررسی فاکتورهای کیفی در تبدیل رطب واریته کبکاب به خرما با استفاده از خشک کن لایه نازک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 12 | |
| dc.citation.issue | 46 | |
| dc.citation.spage | 205 | |
| dc.citation.epage | 218 | |