نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرحناکی, عسگرfa_IR
dc.contributor.authorمصباحی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorعسکری, حامدfa_IR
dc.date.accessioned1399-09-11T14:05:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-12-01T14:05:41Z
dc.date.available1399-09-11T14:05:40Zfa_IR
dc.date.available2020-12-01T14:05:41Z
dc.date.issued2009-01-01en_US
dc.date.issued1387-10-12fa_IR
dc.identifier.citationفرحناکی, عسگر, مصباحی, غلامرضا, عسکری, حامد. (1387). بررسی فاکتورهای کیفی در تبدیل رطب واریته کبکاب به خرما با استفاده از خشک کن لایه نازک. مجله علوم آب و خاک, 12(46), 205-218.fa_IR
dc.identifier.issn2476-3594
dc.identifier.issn2476-5554
dc.identifier.urihttp://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1119-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/677570
dc.description.abstractخرما محصولی بسیار ارزشمند و مغذی است که در صورت فرآوری مناسب می‌تواند جزء اصلی‌ترین اقلام صادراتی ایران قرار گیرد. در این پژوهش با هدف بهبود و تسریع فرایند تبدیل رطب به خرما از یک خشک‌کن لایه نازک برای خشک کردن رطب واریته کبکاب استفاده شد. نمونه‌های رطب تحت تأثیر جریان هوای گرم در 5 سطح دمایی (56 ،66 ،76، 86، ˚C 96) خشک شدند و در طول زمان خشک کردن تغییرات در فاکتورهایی مانند میزان رطوبت، وزن، pH، رنگ، بافت و چگالی محصول مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در محدوده‌های دمایی پایین (56 و ˚C 66)، سرعت خشک کردن پایین و زمان خشک کردن طولانی و غیر اقتصادی است و در محدوده‌های دمایی بالا (86 و ˚C 96) گرچه سرعت خشک کردن بالاست، اما فاکتورهای کیفی محصول به ویژه رنگ و بافت نامناسب‌تر هستند. لذا دمای (˚C 76) برای خشک کردن رطب قابل توصیه می‌باشد. بررسی روند خشک کردن در دماهای مورد بررسی نشان داد که محدوده رطوبت 27-24 درصد (برپایه خشک) را می‌توان به عنوان رطوبت بحرانی خشک کردن این نوع رطب به حساب آورد. از طرف دیگر با بررسی بافت نمونه‌ها حین خشک کردن این نتیجه‌گیری حاصل شد که در رطوبت‌های بالای 30% (بر پایه خشک)، بافت محصول چندان تحت تأثیر تغییرات رطوبت نیست در حالی که در رطوبت‌های کمتر از حد مذکور حتی کاهش اندک در میزان رطوبت، سفتی نامطلوب را در محصول سبب می‌شود.fa_IR
dc.format.extent272
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم آب و خاکfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Water and Soil Scienceen_US
dc.subjectرطبfa_IR
dc.subjectواریته کبکابfa_IR
dc.subjectخشک کن کابینیfa_IR
dc.subjectسرعت خشک شدنfa_IR
dc.subjectرطوبت بحرانیfa_IR
dc.subjectبافتfa_IR
dc.subjectعمومیfa_IR
dc.titleبررسی فاکتورهای کیفی در تبدیل رطب واریته کبکاب به خرما با استفاده از خشک کن لایه نازکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue46
dc.citation.spage205
dc.citation.epage218


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد