تجزیه ژنتیکی مقاومت به سن گندم با استفاده از روش دای آلل
| dc.contributor.author | ضابط, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | بی همتا, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | طالعی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مردی, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | زینالی, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | باقری, خالو | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-09-11T14:04:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-12-01T14:04:44Z | |
| dc.date.available | 1399-09-11T14:04:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-12-01T14:04:44Z | |
| dc.date.issued | 2009-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-10-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ضابط, محمد, بی همتا, محمدرضا, طالعی, علیرضا, مردی, محسن, زینالی, حسن, باقری, خالو. (1387). تجزیه ژنتیکی مقاومت به سن گندم با استفاده از روش دای آلل. مجله علوم آب و خاک, 12(46), 93-107. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-3594 | |
| dc.identifier.issn | 2476-5554 | |
| dc.identifier.uri | http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1110-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/677561 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی ترکیبپذیری و نحوه عمل ژنهای مقاوم به سن گندم شش لاین گندم نان با شمارههای 7214، 6412، 4-75-c، 14، 18، 12 به همراه رقم آزادی در یک آزمایش دای آلل یک طرفه تلاقی داده شدند. هفت والد به همراه 21 هیبرید حاصله در یک طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار (مجموعا 28 ژنوتیپ) در مزرعه دانشگاه تهران در سال زراعی 85-84 مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه واریانس صفات نشان داد که بین کلیه صفات به استثنای وزن دانههای سنزده تفاوت معنیداری در سطح 1% وجود دارد. نتایج حاصل از تجزیه ترکیب پذیری گریفینگ نشان داد که در کلیه صفات جزء افزایشی واریانس به همراه جز غیر افزایشی در توارث صفات نقش دارد. بهترین ترکیب شونده عمومی از لحاظ مقاومت به سنزدگی والد 7214 و بدترین والد ترکیب شونده عمومی والد 18 شناخته شد. بهترین هیبرید از لحاظ مقاومت به سنزدگی با در نظر گرفتن کلیه صفات هیبرید 4×3 (4-75-c ×آزادی )و بدترین هیبرید7×6 (12×18 ) بود. بررسی پارامترهای ژنتیکی هیمن ضمن تأیید نتایج تجزیه گریفینگ نشان داد که به استثنای صفات وزن 50 دانه سنزده، درصد سنزدگی و ارتفاع که غالبیت تأثیر بیشتری داشت در مابقی صفات جز افزایشی و غالبیت تواما در توارث صفت نقش دارند. در کلیه صفات مورد مطالعه به استثنای طول ریشک فوق غلبه وجود دارد، ضمن آنکه در تمامی این صفات توزیع نامتقارن ژنهای با اثرات مثبت و منفی نیز وجود داشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 208 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم آب و خاک | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Water and Soil Science | en_US |
| dc.subject | تجزیه دای آلل | fa_IR |
| dc.subject | سن گندم | fa_IR |
| dc.subject | تجزیه گریفینگ | fa_IR |
| dc.subject | تجزیه هیمن | fa_IR |
| dc.subject | عمومی | fa_IR |
| dc.title | تجزیه ژنتیکی مقاومت به سن گندم با استفاده از روش دای آلل | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 12 | |
| dc.citation.issue | 46 | |
| dc.citation.spage | 93 | |
| dc.citation.epage | 107 |




