| dc.contributor.author | کریمپور, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | کامرانی, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | یوسف زادی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ناظمی, ملیکا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-24T03:26:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-14T03:26:45Z | |
| dc.date.available | 1399-08-24T03:26:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-14T03:26:45Z | |
| dc.date.issued | 2018-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کریمپور, مریم, کامرانی, احسان, یوسف زادی, مرتضی, ناظمی, ملیکا. (1397). پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی عصارههای اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک، خلیج فارس. زیستفناوری مدرس, 9(3), 347-353. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-2115 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6917 | |
| dc.identifier.uri | http://biot.modares.ac.ir/article-22-13094-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/664183 | |
| dc.description.abstract | اهداف: با توجه به اهمیت بحث سلامت و برخی مضرات ترکیبات مصنوعی موجود، هدف مطالعه حاضر بررسی برخی خواص زیستی از جمله خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا (Haliclona caerulea) بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، عصارههای آلی ان-هگزان، دیاتیلاتر و متانول با روش بلایت و دایر از اسفنج دریایی تهیه شدند. سپس فعالیت ضدباکتریایی با روشهای انتشار دیسک، حداقل غلظت بازدارندگی (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC) و فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از ارزیابی قدرت احیاکنندگی و تعیین ظرفیت آنتیاکسیدانی کل عصارهها سنجیده شد. تجزیه و تحلیل دادهها بهوسیله آزمونهای تحلیل واریانس یکطرفه و چنددامنهای دانکن صورت گرفت. نرمافزارهای SPSS ۱۹ و Excel ۲۰۱۳ به کار رفتند.
یافتهها: عصاره متانولی بیشترین اثر ضدباکتریایی بهویژه نسبت به باکتریهای گرممثبت باسیلوس سوبتیلیس در غلظت ۲/۵میلیگرم بر میلیلیتر و استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت ۵میلیگرم بر میلیلیتر را داشت. عصاره دیاتیلاتری در غلظت ۵میلیگرم بر میلیلیتر بیشترین اثر آنتیاکسیدانی را نشان داد.
نتیجهگیری: عصاره متانولی اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا خاصیت ضدباکتری بیشتری را نشان میدهد و عصاره دیاتیلاتری این اسفنج خاصیت آنتیاکسیدانی بیشتری دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 469 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | زیستفناوری مدرس | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Modares Journal of Biotechnology | en_US |
| dc.subject | ضدباکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | اسفنج دریایی | fa_IR |
| dc.subject | خلیج فارس | fa_IR |
| dc.subject | حداقل غلظت بازدارندگی | fa_IR |
| dc.title | پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی عصارههای اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک، خلیج فارس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 347 | |
| dc.citation.epage | 353 | |