نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمنصوری, شفیعهfa_IR
dc.contributor.authorاشرفی, سید جمالfa_IR
dc.contributor.authorیزدیان, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-24T03:25:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-14T03:25:43Z
dc.date.available1399-08-24T03:25:42Zfa_IR
dc.date.available2020-11-14T03:25:43Z
dc.date.issued2014-08-01en_US
dc.date.issued1393-05-10fa_IR
dc.identifier.citationمنصوری, شفیعه, اشرفی, سید جمال, یزدیان, فاطمه. (1393). بهینه سازی تولید لواستاتین در تخمیر غوطه‌ور بوسیله قارچ موناسکوس پورپورئوس. زیست‌فناوری مدرس, 5(2), 79-88.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-8125-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/664115
dc.description.abstractلواستاتین، یک داروی قوی برای کاهش کلسترول خون به حساب می‌آید. از آنجا که علل اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه، بیماری های قلبی- عروقی است که در نتیجه ی رسوب چربیها و بویژه کلسترول در شریانهای بزرگ بوجود می‌آید، بنابراین، رژیم غذایی حاوی لواستاتین می‌تواند سبب پیشگیری از ابتلا به این بیماری شود. در این پژوهش، لواستاتین، موناکولین K یا مهارکننده رقابتی آنزیم HMG-COA ردوکتاز (آنزیم موثر در سنتز کلسترول)، توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC5303در تخمیر غوطه ور تولید شد. 7 عامل تغذیه‌ای و شیمیایی موثر در تولید لواستاتین شامل مالتوز، پپتون،MgSO4.7H2O ، MnSO4.H2O، KH2PO4، تیامین و pH به روش پلاکت برمن غربالگری شدند. از میان عوامل مختلف، مالتوز و MgSO4 به عنوان عوامل مهم در تولید توده زیستی و لواستاتین شناخته شدند. بهینه سازی غلظت این عوامل به کمک روش آماری سطح پاسخ، در فلاسک های چرخان انجام شد. 10 روز پس از رشد موناسکوس پورپورئوس تحت شرایط بهینه حاوی g/L 26 مالتوز، g/L 1/0 MgSO4.7H2O، g/L 5 پپتون، g/L 5/0 MnSO4، g/L 4 KH2PO4، g/L 1/0 Vitamin B1 و در 7 pH،rpm 130، دمای 30 درجه سانتی گراد بیشترین غلظت لواستاتین mg/l 63 بدست آمد.fa_IR
dc.format.extent718
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectموناسکوس پورپورئوسfa_IR
dc.subjectتخمیر غوطه‌ورfa_IR
dc.subjectلواستاتینfa_IR
dc.subjectبهینه سازیfa_IR
dc.subjectروش سطح پاسخfa_IR
dc.titleبهینه سازی تولید لواستاتین در تخمیر غوطه‌ور بوسیله قارچ موناسکوس پورپورئوسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue2
dc.citation.spage79
dc.citation.epage88


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد