بهینه سازی تولید لواستاتین در تخمیر غوطهور بوسیله قارچ موناسکوس پورپورئوس
(ندگان)پدیدآور
منصوری, شفیعهاشرفی, سید جمالیزدیان, فاطمهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
لواستاتین، یک داروی قوی برای کاهش کلسترول خون به حساب میآید. از آنجا که علل اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه، بیماری های قلبی- عروقی است که در نتیجه ی رسوب چربیها و بویژه کلسترول در شریانهای بزرگ بوجود میآید، بنابراین، رژیم غذایی حاوی لواستاتین میتواند سبب پیشگیری از ابتلا به این بیماری شود. در این پژوهش، لواستاتین، موناکولین K یا مهارکننده رقابتی آنزیم HMG-COA ردوکتاز (آنزیم موثر در سنتز کلسترول)، توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC5303در تخمیر غوطه ور تولید شد. 7 عامل تغذیهای و شیمیایی موثر در تولید لواستاتین شامل مالتوز، پپتون،MgSO4.7H2O ، MnSO4.H2O، KH2PO4، تیامین و pH به روش پلاکت برمن غربالگری شدند. از میان عوامل مختلف، مالتوز و MgSO4 به عنوان عوامل مهم در تولید توده زیستی و لواستاتین شناخته شدند. بهینه سازی غلظت این عوامل به کمک روش آماری سطح پاسخ، در فلاسک های چرخان انجام شد. 10 روز پس از رشد موناسکوس پورپورئوس تحت شرایط بهینه حاوی g/L 26 مالتوز، g/L 1/0 MgSO4.7H2O، g/L 5 پپتون، g/L 5/0 MnSO4، g/L 4 KH2PO4، g/L 1/0 Vitamin B1 و در 7 pH،rpm 130، دمای 30 درجه سانتی گراد بیشترین غلظت لواستاتین mg/l 63 بدست آمد.
کلید واژگان
موناسکوس پورپورئوستخمیر غوطهور
لواستاتین
بهینه سازی
روش سطح پاسخ
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-08-011393-05-10
ناشر
دانشگاه تربیت مدرسسازمان پدید آورنده
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
دانشگاه تهران
شاپا
2322-21152476-6917




