نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیارمحمدی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorمحجوب, سلیمانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-24T00:59:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-14T00:59:32Z
dc.date.available1399-08-24T00:59:31Zfa_IR
dc.date.available2020-11-14T00:59:32Z
dc.date.issued2017-10-01en_US
dc.date.issued1396-07-09fa_IR
dc.identifier.citation(2017). EBNESINA, 19(3), 56-59.en_US
dc.identifier.issn1735-9503
dc.identifier.issn2645-4653
dc.identifier.urihttp://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-513-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/655865
dc.description.abstractمقدمه‌: دیابت نوع 2 اختلال متابولیک مزمن و شایع است‌ که با افزایش قند خون، مقاومت به انسولین و اختلال عملکرد انسولین همراه است. هدف این مطالعه بررسی اثر شش هفته تمرین هوازی با شدت متوسط همراه با و بدون مصرف عصاره انار بر سطح مالون‌دی‌الدئید پلاسمایی در زنان یائسه دیابتی نوع 2 بود. روش بررسی: در یک مطالعه نیمه تجربی 33 نفر داوطلب از زنان دیابتی یائسه 45 تا 60 سال، به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل-عصاره انار، تمرین و تمرین-عصاره انار تقسیم شدند؛ برنامه تمرینی گروه تجربی شامل 6 هفته تمرین هوازی، سه جلسه در هفته و 45دقیقه در هر جلسه بود. قبل و بعد از دوره تمرینی در وضعیت ناشتایی نمونه گیری خون از ورید بازویی در حالت نشسته انجام گرفت. اندازه‌گیری مالون‌دی‌آلدئید به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدها به روش اسپکتروفتومتری انجام شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد بیشترین کاهش سطح مالون‌دی‌آلدئید در گروه تمرین– عصاره انار مشاهده شد (001/0>p). مصرف عصاره انار به تنهایی بر میزان مالون‌دی‌آلدئید تأثیر معنی‌داری نداشت (067/0=p). بحث‌ و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر به‌نظر می‌رسد تمرین هوازی منظم به همراه مصرف عصاره انار، بیش از تمرین هوازی و یا مصرف عصاره به تنهایی منجر به کاهش در میزان پراکسیداسیون لیپیدها و سطح استرس اکسایشی در زنان بزرگسال دیابتی نوع 2 می‌گردد.  fa_IR
dc.format.extent466
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherاداره‌ی‌ بهداشت‌، امداد و درمان‌ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایرانen_US
dc.relation.ispartofEBNESINAen_US
dc.relation.ispartofابن سيناfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectتمرین هوازیfa_IR
dc.subjectعصاره انارfa_IR
dc.subjectمالون‌دی‌آلدئیدfa_IR
dc.subjectاسترس اکسایشیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتأثیر تمرین هوازی با شدت متوسط با و بدون مصرف عصاره انار بر سطح مالون‌دی‌آلدئید پلاسمایی زنان مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentتهران، ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهرfa_IR
dc.contributor.departmentبابل، ایران، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue3
dc.citation.spage56
dc.citation.epage59


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد