نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدرگاهی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorپرتوآذر, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorندافی, شیماfa_IR
dc.contributor.authorسلطان دلال, محمد مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:48:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:48:07Z
dc.date.available1399-08-23T22:48:07Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:48:07Z
dc.date.issued2019-10-01en_US
dc.date.issued1398-07-09fa_IR
dc.identifier.citationدرگاهی, زهرا, پرتوآذر, علیرضا, ندافی, شیما, سلطان دلال, محمد مهدی. (1398). بررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 23(5), 528-534.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3886-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646378
dc.description.abstractسابقه و هدف: به ­دلیل نیاز روزمره انسان به موادغذایی هرگونه تغییر در کیفیت و کمیت موادغذایی تأثیر بسزایی در بهداشت و سلامت جامعه خواهد داشت. زدودن آلودگی ­های میکروبی از موادغذایی در هر یک از مراحل تولید، نگهداری و عرضه موادغذایی قابل‌اهمیت است. در این تحقیق، اثرات ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر دو باکتری اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش­ ها: در این مطالعه تجربی، نانوذرّه اکسید روی از زئولیت تهیه شد و مقدار آن بااستفاده از دستگاه فلورسانس اشعه ایکس (X-Ray Fluorescence) در آزمایشگاه دانشگاه تربیت­ مدرس تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) نانوذرّه اکسید روی بااستفاده از روش دیسک­ گذاری تعیین شد. نتایج: براساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانوذرّه اکسید روی برای همه­ ی باکتری ­های مورد آزمایش 4 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه اشریشیا کلی به­ ترتیب برابر با 4 و 8 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه لیستریا مونوسیتوژنز 4 میلی ­گرم بر میلی ­لیتر محاسبه شد. نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که ﻧﺎﻧﻮ­ذرّات اﻛﺴﻴﺪ روی می­ توانند به ­عنوان یک ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺎزدارﻧﺪه در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﺎﺗﻮژن­ﻫﺎی ﻣﻮادﻏﺬایی در ﺑﺴﺘﻪ­ﺑﻨﺪی و ﻧﮕﻬﺪاری ﻣﻮادﻏﺬایی ﻣﻮرداﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﻴﺮﻧﺪ و از آلودگی آن­ها ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻛﻨﻨﺪ.fa_IR
dc.format.extent262
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectنانوذرّهfa_IR
dc.subjectاکسید رویfa_IR
dc.subjectاشریشیا کلیfa_IR
dc.subjectلیستریا مونوسیتوژنزfa_IR
dc.subjectضدّباکتریاییfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات طبّ تجربی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue5
dc.citation.spage528
dc.citation.epage534


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد