| dc.contributor.author | درگاهی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | پرتوآذر, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ندافی, شیما | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطان دلال, محمد مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:48:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:48:07Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:48:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:48:07Z | |
| dc.date.issued | 2019-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | درگاهی, زهرا, پرتوآذر, علیرضا, ندافی, شیما, سلطان دلال, محمد مهدی. (1398). بررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 23(5), 528-534. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3886-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646378 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: به دلیل نیاز روزمره انسان به موادغذایی هرگونه تغییر در کیفیت و کمیت موادغذایی تأثیر بسزایی در بهداشت و سلامت جامعه خواهد داشت. زدودن آلودگی های میکروبی از موادغذایی در هر یک از مراحل تولید، نگهداری و عرضه موادغذایی قابلاهمیت است. در این تحقیق، اثرات ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر دو باکتری اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، نانوذرّه اکسید روی از زئولیت تهیه شد و مقدار آن بااستفاده از دستگاه فلورسانس اشعه ایکس (X-Ray Fluorescence) در آزمایشگاه دانشگاه تربیت مدرس تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) نانوذرّه اکسید روی بااستفاده از روش دیسک گذاری تعیین شد.
نتایج: براساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانوذرّه اکسید روی برای همه ی باکتری های مورد آزمایش 4 میلی گرم بر میلی لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه اشریشیا کلی به ترتیب برابر با 4 و 8 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه لیستریا مونوسیتوژنز 4 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که ﻧﺎﻧﻮذرّات اﻛﺴﻴﺪ روی می توانند به عنوان یک ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺎزدارﻧﺪه در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﺎﺗﻮژنﻫﺎی ﻣﻮادﻏﺬایی در ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪی و ﻧﮕﻬﺪاری ﻣﻮادﻏﺬایی ﻣﻮرداﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﻴﺮﻧﺪ و از آلودگی آنها ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻛﻨﻨﺪ. | fa_IR |
| dc.format.extent | 262 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | نانوذرّه | fa_IR |
| dc.subject | اکسید روی | fa_IR |
| dc.subject | اشریشیا کلی | fa_IR |
| dc.subject | لیستریا مونوسیتوژنز | fa_IR |
| dc.subject | ضدّباکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات طبّ تجربی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 528 | |
| dc.citation.epage | 534 | |