بررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی
(ندگان)پدیدآور
درگاهی, زهراپرتوآذر, علیرضاندافی, شیماسلطان دلال, محمد مهدینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: به دلیل نیاز روزمره انسان به موادغذایی هرگونه تغییر در کیفیت و کمیت موادغذایی تأثیر بسزایی در بهداشت و سلامت جامعه خواهد داشت. زدودن آلودگی های میکروبی از موادغذایی در هر یک از مراحل تولید، نگهداری و عرضه موادغذایی قابلاهمیت است. در این تحقیق، اثرات ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر دو باکتری اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، نانوذرّه اکسید روی از زئولیت تهیه شد و مقدار آن بااستفاده از دستگاه فلورسانس اشعه ایکس (X-Ray Fluorescence) در آزمایشگاه دانشگاه تربیت مدرس تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) نانوذرّه اکسید روی بااستفاده از روش دیسک گذاری تعیین شد.
نتایج: براساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانوذرّه اکسید روی برای همه ی باکتری های مورد آزمایش 4 میلی گرم بر میلی لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه اشریشیا کلی به ترتیب برابر با 4 و 8 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه لیستریا مونوسیتوژنز 4 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که ﻧﺎﻧﻮذرّات اﻛﺴﻴﺪ روی می توانند به عنوان یک ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺎزدارﻧﺪه در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﺎﺗﻮژنﻫﺎی ﻣﻮادﻏﺬایی در ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪی و ﻧﮕﻬﺪاری ﻣﻮادﻏﺬایی ﻣﻮرداﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﻴﺮﻧﺪ و از آلودگی آنها ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻛﻨﻨﺪ.
کلید واژگان
نانوذرّهاکسید روی
اشریشیا کلی
لیستریا مونوسیتوژنز
ضدّباکتریایی
عمومى
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2019-10-011398-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانمرکز تحقیقات طبّ تجربی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
شاپا
1029-78552008-9821




