نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبدی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorعباسی دلویی, اسیهfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, ایمانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:47:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:47:57Z
dc.date.available1399-08-23T22:47:57Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:47:57Z
dc.date.issued2017-08-01en_US
dc.date.issued1396-05-10fa_IR
dc.identifier.citationعبدی, احمد, عباسی دلویی, اسیه, اکبری, ایمان. (1396). پاسخ شاخص های قندی و آسیب بافت کبدی به یک دوره تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 21(3), 247-255.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3116-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646363
dc.description.abstractسابقه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی پاسخ شاخص ­های قندی و آسیب بافت کبدی به یک دوره تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز در موش­ های صحرایی نر دیابتی بود. مواد و روش­ ها: چهل سر موش نر نژاد ویستار دیابتی با میانگین سن 12 هفته و وزن10±130 گرم انتخاب شده و به­ طور تصادفی به چهار گروه کنترل، عصاره، تمرین و تمرین-عصاره تقسیم شدند. دیابت در اثر تزریق وریدی دوز 60 میلی­گرمی استرپتوزوتوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که در 05/0 مول به ازای هر لیتر بافر سیترات حل شده بود، در موش ­های صحرایی ایجاد شده و سطح گلوکز بالای 250 میلی­ گرم به ازای دسی ­لیتر معیار دیابت در نظر گرفته شد. تجویز عصاره به­ صورت دهانی به مقدار 150 میلی­ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز بود. برنامه تمرین گروه تجربی شامل شش هفته فعالیت هوازی، پنج جلسه در هفته با 55-50 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه بود. نتایج: تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز بر گلوکز سرم (0/002=P)، (0/001=P) AST، (0/005=P) ALT و (0/033=P) ALP موش های صحرایی نر دیابتی تاثیر معنی­داری داشت. با این ­وجود، تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز بر انسولین (0/656=P) و مقاومت به انسولین (0/458=P) موش­ های صحرایی نر دیابتی تاثیر معنی­ داری نداشت. نتیجه­ گیری: به ­نظر می­ رسد تمرینات منظم هوازی و مصرف عصاره دانه گشنیز اثرات مفیدی بر شاخص ­های آسیب بافت کبدی در دیابت داشته و احتمالا می­ تواند در پیشگیری و بهبود آسیب بافت کبدی از طریق کاهش سطح برخی از شاخص­ های آسیب بافت کبدی نقش داشته باشد.fa_IR
dc.format.extent302
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectتمرین هوازیfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectعصاره دانه گشنیزfa_IR
dc.subjectشاخص‌های قندیfa_IR
dc.subjectشاخص آسیب بافت کبدیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleپاسخ شاخص های قندی و آسیب بافت کبدی به یک دوره تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue3
dc.citation.spage247
dc.citation.epage255


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد