| dc.contributor.author | سلیمانی, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:46:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:46:34Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:46:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:46:34Z | |
| dc.date.issued | 2013-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سلیمانی, رضا. (1391). غنی سازی غلظت عناصر کمیاب گندم در ارتباط با تغذیه انسان. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 751-752. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1848-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646236 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: اگر چه عناصری مانند آهن، روی و منگنز به مقدار جزئی مورد نیاز انسان هستند، اما نقش آنها جزئی نیست و ناکافی بودن این عناصر منجر به ایجاد اختلال در بدن انسان می شود. از آنجائی که اغلب خاکهای ایران آهکی بوده و pH بالائی دارند، عناصر کمیاب در خاک به شکل های غیرقابل استفاده گیاه درآمده و در نهایت این مسئله در مواد غذائی منعکس میشود. هدف از این مطالعه افزایش غلظت عناصر آهن، روی و منگنز در دانه گندم می باشد. مواد و روش ها: آزمایش در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با 16 حالت مختلف مصرف سولفات روی، سولفات آهن و سولفات منگنز انجام شد. نتایج: با تجزیه واریانس داده ها و مقایسه میانگین ها با آزمون چند دامنه ای دانکن، مشخص شد که غلظت آهن، روی و منگنز به طور معنیداری تحت تاثیر مصرف تلفیقی خاکی و محلول پاشی روی قرار گرفتند. غلظت آهن دانه از 9/34 میلی گرم در کیلوگرم در گروه شاهد به 6/41 میلی گرم در کیلوگرم در گروه تیمار با مصرف آهن رسید که نشان دهنده 2/19 درصد افزایش بود. غلظت روی دانه نیز از 3/21 میلی گرم در کیلوگرم در گروه شاهد به 8/30 میلی گرم در کیلوگرم در گروه تیمار با مصرف روی رسید. نتیجه گیری: در تیمارهای مصرف محلول پاشی آهن و منگنز، غلظت آهن دانه به ترتیب روند افزایشی و کاهشی نشان داد. برهمکنش روی و منگنز نیز بر غلظت آهن مؤثر بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 112 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | غنی سازی | fa_IR |
| dc.subject | آهن | fa_IR |
| dc.subject | روی | fa_IR |
| dc.subject | منگنز و گندم | fa_IR |
| dc.subject | medicine | fa_IR |
| dc.subject | paraclinic | fa_IR |
| dc.title | غنی سازی غلظت عناصر کمیاب گندم در ارتباط با تغذیه انسان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ایلام | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.issue | 7 | |
| dc.citation.spage | 751 | |
| dc.citation.epage | 752 | |