نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلیمانی, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:46:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:46:34Z
dc.date.available1399-08-23T22:46:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:46:34Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationسلیمانی, رضا. (1391). غنی سازی غلظت عناصر کمیاب گندم در ارتباط با تغذیه انسان. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 751-752.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1848-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646236
dc.description.abstractسابقه و هدف: اگر چه عناصری مانند آهن، روی و منگنز به مقدار جزئی مورد نیاز انسان هستند، اما نقش آنها جزئی نیست و ناکافی بودن این عناصر منجر به ایجاد اختلال در بدن انسان می شود. از آنجائی که اغلب خاک‌های ایران آهکی بوده و pH بالائی دارند، عناصر کمیاب در خاک به شکل های غیرقابل استفاده گیاه در‌آمده و در نهایت این مسئله در مواد غذائی منعکس می‌شود. هدف از این مطالعه افزایش غلظت عناصر آهن، روی و منگنز در دانه گندم می باشد. مواد و روش ها: آزمایش در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با 16 حالت مختلف مصرف سولفات روی، سولفات آهن و سولفات منگنز انجام شد. نتایج: با تجزیه واریانس داده ها و مقایسه میانگین ها با آزمون چند دامنه ای دانکن، مشخص شد که غلظت آهن، روی و منگنز به طور معنی‏داری تحت تاثیر مصرف تلفیقی خاکی و محلول پاشی روی قرار گرفتند. غلظت آهن دانه از 9/34 میلی گرم در کیلوگرم در گروه شاهد به 6/41 میلی گرم در کیلوگرم در گروه تیمار با مصرف آهن رسید که نشان دهنده 2/19 درصد افزایش بود. غلظت روی دانه نیز از 3/21 میلی گرم در کیلوگرم در گروه شاهد به 8/30 میلی گرم در کیلوگرم در گروه تیمار با مصرف روی رسید. نتیجه گیری: در تیمارهای مصرف محلول پاشی آهن و منگنز، غلظت آهن دانه به ترتیب روند افزایشی و کاهشی نشان داد. برهمکنش روی و منگنز نیز بر غلظت آهن مؤثر بود.fa_IR
dc.format.extent112
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectغنی سازیfa_IR
dc.subjectآهنfa_IR
dc.subjectرویfa_IR
dc.subjectمنگنز و گندمfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleغنی سازی غلظت عناصر کمیاب گندم در ارتباط با تغذیه انسانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ایلامfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue7
dc.citation.spage751
dc.citation.epage752


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد