نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorباغستانی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorعزیزخانی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorباقری, زینبfa_IR
dc.contributor.authorبوستانی, البرزfa_IR
dc.contributor.authorنیکمنش, هداfa_IR
dc.contributor.authorصفابخش, مریمfa_IR
dc.contributor.authorنجفی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorباغستانی, مطهرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:46:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:46:26Z
dc.date.available1399-08-23T22:46:25Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:46:26Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationباغستانی, مسعود, عزیزخانی, محمد, باقری, زینب, بوستانی, البرز, نیکمنش, هدا, صفابخش, مریم, نجفی, رضا, باغستانی, مطهره. (1391). کاربرد اسپیرولینا به عنوان مکمل غذائی روی در غنی سازی نان سنگک ایرانی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 725-726.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1829-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646223
dc.description.abstractسابقه و هدف: روی دومین عنصر کمیاب در بدن انسان است و تقریباً 48 درصد از مردم دنیا از بیماری­های ناشی از فقر رنج می­برند. استفاده از مکمل­های غذایی در سبد مصرف روزانه رایج گشته است. و استفاده از منابع دریایی به ­ عنوان یکی از بهترین این مکمل ­ ها ما را به بهره­برداری از آن ترغیب می­کند. مواد و روش ها: تارنماهای Scopus ، Elsevier مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: جلبک تک­سلولی سبز رنگ با نام اسپیرولینا از جمله این منابع است. این جلبک در حال حاضر از نظر تولید و مصرف انسانی مقام اول را در میان سایر میکروآلگ­ها دارا می­باشد. اسپیرولینا حاوی اسیدهای آمینه از جمله 8 اسید آمینه­ی ضروری است و علاوه بر آن دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین B12 ,B6 ,B2 ,B1 ,E ,C ,A و بیوتین و املاحی چون Mg ,Zn ,Ca ,Fe می­باشد. هم­چنین، این منبع دریایی دارای اسیدهای چرب ضروری از جمله امگا 6 و 9 می­باشد. حضور تمامی ترکیبات ذکر شده در جلبک اسپیرولینا سبب گشته که نسبت به سایر مکمل­های غذایی در نوع خود بی­نظیر باشد. هم­چنین، این جلبک خواص درمانی متعدد از جمله تقویت سیستم ایمنی، دفع فلزات سنگین، کمک به هضم غذا، ترمیم زخم، و تقویت بینایی دارد. نتیجه­گیری: بر مبنای هرم غذایی، از محصولات غله­ای، نان را به­عنوان نمونه برای این غنی­سازی انتخاب کردیم. نان حاصله به­صورت 2 رنگ به­دست آمد. این محصول تحت بررسی­های آزمایشگاهی قرار داده شده و از سوی دیگر تست­های ارگانولپتیک آن نیز گرفته شد. نتایج حاصله پیش­بینی­های ما در مورد این غنی­سازی را تا حد زیادی پوشش داد.fa_IR
dc.format.extent68
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسپیرولیناfa_IR
dc.subjectغنی سازیfa_IR
dc.subjectنان سنگکfa_IR
dc.subjectارزش غذاییfa_IR
dc.subjectهرم غذاییfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleکاربرد اسپیرولینا به عنوان مکمل غذائی روی در غنی سازی نان سنگک ایرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentکمیته پژوهشی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue7
dc.citation.spage725
dc.citation.epage726


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد