کاربرد اسپیرولینا به عنوان مکمل غذائی روی در غنی سازی نان سنگک ایرانی
(ندگان)پدیدآور
باغستانی, مسعودعزیزخانی, محمدباقری, زینببوستانی, البرزنیکمنش, هداصفابخش, مریمنجفی, رضاباغستانی, مطهرهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: روی دومین عنصر کمیاب در بدن انسان است و تقریباً 48 درصد از مردم دنیا از بیماریهای ناشی از فقر رنج میبرند. استفاده از مکملهای غذایی در سبد مصرف روزانه رایج گشته است. و استفاده از منابع دریایی به عنوان یکی از بهترین این مکمل ها ما را به بهرهبرداری از آن ترغیب میکند. مواد و روش ها: تارنماهای Scopus ، Elsevier مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: جلبک تکسلولی سبز رنگ با نام اسپیرولینا از جمله این منابع است. این جلبک در حال حاضر از نظر تولید و مصرف انسانی مقام اول را در میان سایر میکروآلگها دارا میباشد. اسپیرولینا حاوی اسیدهای آمینه از جمله 8 اسید آمینهی ضروری است و علاوه بر آن دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین B12 ,B6 ,B2 ,B1 ,E ,C ,A و بیوتین و املاحی چون Mg ,Zn ,Ca ,Fe میباشد. همچنین، این منبع دریایی دارای اسیدهای چرب ضروری از جمله امگا 6 و 9 میباشد. حضور تمامی ترکیبات ذکر شده در جلبک اسپیرولینا سبب گشته که نسبت به سایر مکملهای غذایی در نوع خود بینظیر باشد. همچنین، این جلبک خواص درمانی متعدد از جمله تقویت سیستم ایمنی، دفع فلزات سنگین، کمک به هضم غذا، ترمیم زخم، و تقویت بینایی دارد. نتیجهگیری: بر مبنای هرم غذایی، از محصولات غلهای، نان را بهعنوان نمونه برای این غنیسازی انتخاب کردیم. نان حاصله بهصورت 2 رنگ بهدست آمد. این محصول تحت بررسیهای آزمایشگاهی قرار داده شده و از سوی دیگر تستهای ارگانولپتیک آن نیز گرفته شد. نتایج حاصله پیشبینیهای ما در مورد این غنیسازی را تا حد زیادی پوشش داد.
کلید واژگان
اسپیرولیناغنی سازی
نان سنگک
ارزش غذایی
هرم غذایی
عمومى
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2013-03-011391-12-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیشاپا
1029-78552008-9821




