نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیدریان, اسفندیارfa_IR
dc.contributor.authorپورنجف, الهامfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:46:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:46:12Z
dc.date.available1399-08-23T22:46:11Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:46:12Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationحیدریان, اسفندیار, پورنجف, الهام, رضایی, علی. (1391). تاثیر تجویز بزرک و Trientine بر میزان یون مس سرم و پروفایل لیپیدی در موش های صحرائی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 679-680.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1805-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646200
dc.description.abstractسابفه و هدف: دیابت قندی باعث ایجاد اختلال در متابولیسم عناصر کمیاب و لیپوپروتئین­های سرم می­شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تجویز توام روغن بزرک و Trientine (شلاتور یون مس) بر میزان یون مس سرم و پروفایل لیپیدی در موش­های صحرائی دیابتی شده است. مواد و روش‌ها: حیوانات به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه اول تا چهارم دیابتی شدند. به گروه اول Trientine به­علاوه روغن بزرک، و به گروه دوم غذای معمولی و Trientine داده شد. به گروه سوم غذای حاوی روغن بزرک، و گروه چهارم به­عنوان گروه دیابتی بدون درمان در نظر گرفته شدند. گروه پنجم به­عنوان کنترل غذای معمولی دریافت کرد. پس از گذشت 2 ماه مس سرم، تری‌گلیسرید، کلسترول و HDL-C اندازه‌گیری شد. نتایج: غلظت تری گلیسرید و LDL در گروه دریافت کننده توام روغن بزرک و Trientine در مقایسه با بقیه گروه­ها کاهش معنی­داری (05/0 > P ) نشان داد. هم­چنین، غلظت کلسترول سرم در این گروه در مقایسه با گروه دریافت­کننده Trientine کاهش معنی­داری داشت (05/0 > P ). غلظت HDL-c در گروه دریافت­کننده Trientine افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با سایر گروه نشان داد. میزان غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده Trientine کاهش معنی ­ داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد. هم­چنین، میزان غلظت یون مس سرم کاهش معنی­داری (05/0 > P ) بین گروه دریافت­کننده توام روغن بزرک و Trientine با گروه­های دیابتی و دریافت­کننده روغن بزرک نشان داد . غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده روغن بزرک افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد ولی نسبت به گروه دیابتی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0 < P ). نتیجه­گیری: استفاده از عوامل شلات کننده­ای یون مس مثل Trientine می­تواند در کاهش اثرات منفی آن در دیابت موثر باشد. استفاده از روغن بزرک به همراه Trientine می­تواند باعث کاهش یون مس سرمی و اختلالات پارامترهای بیوشیمیایی مثل تری­گلیسرید، LDL و کلسترول در بیماری دیابت شود.  fa_IR
dc.format.extent118
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectدیابت قندیfa_IR
dc.subjectیون مسfa_IR
dc.subjectروغن بزرکfa_IR
dc.subjectTrientinefa_IR
dc.subjectپروفایل لیپیدیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتاثیر تجویز بزرک و Trientine بر میزان یون مس سرم و پروفایل لیپیدی در موش های صحرائی دیابتی شده با استرپتوزوتوسینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهرکردfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue7
dc.citation.spage679
dc.citation.epage680


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد