• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 16, شماره 7
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 16, شماره 7
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر تجویز بزرک و Trientine بر میزان یون مس سرم و پروفایل لیپیدی در موش های صحرائی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

    (ندگان)پدیدآور
    حیدریان, اسفندیارپورنجف, الهامرضایی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    118.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابفه و هدف: دیابت قندی باعث ایجاد اختلال در متابولیسم عناصر کمیاب و لیپوپروتئین­های سرم می­شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تجویز توام روغن بزرک و Trientine (شلاتور یون مس) بر میزان یون مس سرم و پروفایل لیپیدی در موش­های صحرائی دیابتی شده است. مواد و روش‌ها: حیوانات به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه اول تا چهارم دیابتی شدند. به گروه اول Trientine به­علاوه روغن بزرک، و به گروه دوم غذای معمولی و Trientine داده شد. به گروه سوم غذای حاوی روغن بزرک، و گروه چهارم به­عنوان گروه دیابتی بدون درمان در نظر گرفته شدند. گروه پنجم به­عنوان کنترل غذای معمولی دریافت کرد. پس از گذشت 2 ماه مس سرم، تری‌گلیسرید، کلسترول و HDL-C اندازه‌گیری شد. نتایج: غلظت تری گلیسرید و LDL در گروه دریافت کننده توام روغن بزرک و Trientine در مقایسه با بقیه گروه­ها کاهش معنی­داری (05/0 > P ) نشان داد. هم­چنین، غلظت کلسترول سرم در این گروه در مقایسه با گروه دریافت­کننده Trientine کاهش معنی­داری داشت (05/0 > P ). غلظت HDL-c در گروه دریافت­کننده Trientine افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با سایر گروه نشان داد. میزان غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده Trientine کاهش معنی ­ داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد. هم­چنین، میزان غلظت یون مس سرم کاهش معنی­داری (05/0 > P ) بین گروه دریافت­کننده توام روغن بزرک و Trientine با گروه­های دیابتی و دریافت­کننده روغن بزرک نشان داد . غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده روغن بزرک افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد ولی نسبت به گروه دیابتی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0 P ) نشان داد. هم­چنین، غلظت کلسترول سرم در این گروه در مقایسه با گروه دریافت­کننده Trientine کاهش معنی­داری داشت (05/0 > P ). غلظت HDL-c در گروه دریافت­کننده Trientine افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با سایر گروه نشان داد. میزان غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده Trientine کاهش معنی ­ داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد. هم­چنین، میزان غلظت یون مس سرم کاهش معنی­داری (05/0 > P ) بین گروه دریافت­کننده توام روغن بزرک و Trientine با گروه­های دیابتی و دریافت­کننده روغن بزرک نشان داد . غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده روغن بزرک افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد ولی نسبت به گروه دیابتی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0 P ). غلظت HDL-c در گروه دریافت­کننده Trientine افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با سایر گروه نشان داد. میزان غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده Trientine کاهش معنی ­ داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد. هم­چنین، میزان غلظت یون مس سرم کاهش معنی­داری (05/0 > P ) بین گروه دریافت­کننده توام روغن بزرک و Trientine با گروه­های دیابتی و دریافت­کننده روغن بزرک نشان داد . غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده روغن بزرک افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد ولی نسبت به گروه دیابتی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0 P ) در مقایسه با سایر گروه نشان داد. میزان غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده Trientine کاهش معنی ­ داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد. هم­چنین، میزان غلظت یون مس سرم کاهش معنی­داری (05/0 > P ) بین گروه دریافت­کننده توام روغن بزرک و Trientine با گروه­های دیابتی و دریافت­کننده روغن بزرک نشان داد . غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده روغن بزرک افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد ولی نسبت به گروه دیابتی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0 P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد. هم­چنین، میزان غلظت یون مس سرم کاهش معنی­داری (05/0 > P ) بین گروه دریافت­کننده توام روغن بزرک و Trientine با گروه­های دیابتی و دریافت­کننده روغن بزرک نشان داد . غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده روغن بزرک افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد ولی نسبت به گروه دیابتی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0 P ) بین گروه دریافت­کننده توام روغن بزرک و Trientine با گروه­های دیابتی و دریافت­کننده روغن بزرک نشان داد . غلظت یون مس سرم در گروه دریافت­کننده روغن بزرک افزایش معنی­داری (05/0 > P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد ولی نسبت به گروه دیابتی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0 P ) در مقایسه با بقیه گروه ­ها نشان داد ولی نسبت به گروه دیابتی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0
    کلید واژگان
    دیابت قندی
    یون مس
    روغن بزرک
    Trientine
    پروفایل لیپیدی
    عمومى

    شماره نشریه
    7
    تاریخ نشر
    2013-03-01
    1391-12-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی کاشان
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

    شاپا
    1029-7855
    2008-9821
    URI
    http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1805-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646200

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب