اندازه گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک در نمک طعام توسط دستگاه گرافیت کوره ای
(ندگان)پدیدآور
هدایتی فر, روشنکنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: کلرید سدیم از دیرباز به عنوان یک بخش ضروری در رژیم غذایی انسان محسوب می شود و به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده می گردد. هم چنین، به عنوان طعم دهنده برای خوش مزه و معطر کردن غذا به طور مستقیم توسط انسان استفاده می شود و می تواند یکی از علل آلودگی مواد غذایی توسط فلزات باشد. سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک از مهم ترین فلزات سنگین هستند که ممکن است خطرات بهداشتی به دنبال مصرف به همراه داشته باشند. مواد و روش ها: تعداد40 نمونه از نمک های در سطح عرضه در استان لرستان جهت اندازه گیری فلزات انتخاب شدند. برای اندازه گیری آرسنیک و جیوه، از دستگاه هیدرید ژنراتور و برای اندازه گیری کادمیوم و سرب، از دستگاه کوره گرافیتی اتمیک استفاده گردید. نتایج: میانگین غلظت فلزات سنگین کادمیوم، سرب، جیوه و آرسنیک به ترتیب اعداد زیر به دست آمد: کادمیوم، μg/g 032/0؛ سرب، μg/g 52/0؛ آرسنیک، μg/g 025/0 و جیوه، μg/g 098/0. نتیجه گیری: غلظت های آزمایش شده از فلزات سنگین در زیرسطح حداکثر اعلام شده توسط Codex می باشد.
کلید واژگان
سربکادمیوم
جیوه
نمک
medicine
paraclinic
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2013-03-011391-12-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی لرستانشاپا
1029-78552008-9821




