نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنقش, نوشینfa_IR
dc.contributor.authorنیکبخت, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorدودی, منیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:45:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:45:48Z
dc.date.available1399-08-23T22:45:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:45:48Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationنقش, نوشین, نیکبخت, زهره, دودی, منیر. (1391). اثرات هم افزایی نانوذرات مس و اسانس روغنی گیاه بادرنجبویه در مهار رشد باکتری استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 16(7), 601-602.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1762-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/646161
dc.description.abstractسابقه و هدف: استفاده از گیاهان داروئی بدون هیچ‌گونه عوارض جانبی و مقاومت دارویی برای درمان بیماری‌ها در سراسر دنیا در حال افزایش است. در این مطالعه اثرات اسانس روغنی بادرنجبویه و نانوذرات مس بر میزان مهار رشد باکتری S.aureus مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی به‌منظور بررسی قطر هاله عدم رشد از روش انتشار دیسک آگار استفاده شد. غلظت‌های مختلف نانوذرات مس و اسانس روغنی این گیاه تهیه شد. سپس، اثرات ضد باکتریایی این مواد 24 ساعت بعد از تیمار، به‌ترتیب در غلظت‌های ppm 100 و500 از نانو ذرات مس و اسانس روغنی 5/12 تا 50 درصد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نانوذرات مس 24 ساعت بعد از تیمار، هیچ تاثیری بر این باکتری نداشت. در حالی‌که میانگین قطر هاله عدم رشد برای غلظت‌های مختلف اسانس روغنی بادرنجبویه mm 13/0±91/19 می‌باشد. ترکیب غلظت‌های مختلف اسانس گیاه بادرنجبویه و غلظت ppm500 نانوذرات مس بعد از 24 ساعت تیمار نشان داد که ترکیب این دو ماده بر روی هم‌دیگر اثرات سینرژیک نداشته است. نتیجه‌گیری: مقایسه میزان قطر هاله عدم رشد اسانس روغنی بادرنجبویه به تنهایی و همراه با نانوذرات مس نشان داد که این دو ماده اثرات سینرژیک بر روی قطر هاله عدم رشد این باکتری ندارند. از اسانس این گیاه می‌توان برای درمان عفونت‌های باکتریایی در انسان استفاده نمود.fa_IR
dc.format.extent89
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسانس برگ های بادرنجبویهfa_IR
dc.subjectنانوذرات مس و باکتری استافیلوکوکوس آرئوس بالینیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleاثرات هم افزایی نانوذرات مس و اسانس روغنی گیاه بادرنجبویه در مهار رشد باکتری استافیلوکوکوس آرئوس مقاومfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue7
dc.citation.spage601
dc.citation.epage602


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد