اثرات هم افزایی نانوذرات مس و اسانس روغنی گیاه بادرنجبویه در مهار رشد باکتری استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم
(ندگان)پدیدآور
نقش, نوشیننیکبخت, زهرهدودی, منیرنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: استفاده از گیاهان داروئی بدون هیچگونه عوارض جانبی و مقاومت دارویی برای درمان بیماریها در سراسر دنیا در حال افزایش است. در این مطالعه اثرات اسانس روغنی بادرنجبویه و نانوذرات مس بر میزان مهار رشد باکتری S.aureus مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی بهمنظور بررسی قطر هاله عدم رشد از روش انتشار دیسک آگار استفاده شد. غلظتهای مختلف نانوذرات مس و اسانس روغنی این گیاه تهیه شد. سپس، اثرات ضد باکتریایی این مواد 24 ساعت بعد از تیمار، بهترتیب در غلظتهای ppm 100 و500 از نانو ذرات مس و اسانس روغنی 5/12 تا 50 درصد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نانوذرات مس 24 ساعت بعد از تیمار، هیچ تاثیری بر این باکتری نداشت. در حالیکه میانگین قطر هاله عدم رشد برای غلظتهای مختلف اسانس روغنی بادرنجبویه mm 13/0±91/19 میباشد. ترکیب غلظتهای مختلف اسانس گیاه بادرنجبویه و غلظت ppm500 نانوذرات مس بعد از 24 ساعت تیمار نشان داد که ترکیب این دو ماده بر روی همدیگر اثرات سینرژیک نداشته است. نتیجهگیری: مقایسه میزان قطر هاله عدم رشد اسانس روغنی بادرنجبویه به تنهایی و همراه با نانوذرات مس نشان داد که این دو ماده اثرات سینرژیک بر روی قطر هاله عدم رشد این باکتری ندارند. از اسانس این گیاه میتوان برای درمان عفونتهای باکتریایی در انسان استفاده نمود.
کلید واژگان
اسانس برگ های بادرنجبویهنانوذرات مس و باکتری استافیلوکوکوس آرئوس بالینی
عمومى
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2013-03-011391-12-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامیشاپا
1029-78552008-9821




