نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمعتمدی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorزاهدی, النازfa_IR
dc.contributor.authorزارعی محمودآبادی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:42:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:42:09Z
dc.date.available1399-08-23T22:42:09Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:42:09Z
dc.date.issued2017-04-01en_US
dc.date.issued1396-01-12fa_IR
dc.identifier.citationمعتمدی, حسین, زاهدی, الناز, زارعی محمودآبادی, علی. (1396). تعیین شرایط بهینه برای تولید ترکیبات ضد‌قارچی از جدایه بومی باسیلوس سرئوس SB15. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 21(1), 9-18.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3294-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645842
dc.description.abstractسابقه و هدف: با توجه به گسترش عفونت­ های قارچی یافتن ترکیبات ضد­قارچی جدید ضروری است و گونه ­های مختلف باسیلوس به­ دلیل ویژگی­ های زیستی منبع مناسبی برای این منظور است. هدف این مطالعه دست­یابی به­ گونه ­های بومی باسیلوس با توان تولید ترکیبات ضد­قارچی می­ باشد. مواد و روش­ ها: در این مطالعه گونه­ های باسیلوس از نمونه ­های خاک تیمار شده با حرارت، جداسازی شده و با استفاده از روش انتشار دیسک اثر ضد­قارچی مایع رویی حاصل از کشت براث آن­ ها بررسی شد. شاخص ­های MIC و MFC جدایه­­ منتخب علیه دو قارچ استاندارد سنجیده شد و منحنی رشد آن در مقادیر مختلف دما و pH رسم شد. اثر pH، دما، زمان، منبع کربن و نیتروژن بر تولید ترکیب ضدقارچی توسط جدایه­ منتخب بررسی شده و جدایه با استفاده از تست­ های بیوشیمیایی و مولکولی تعیین هویت شد. نتایج: از 6 جدایه باسیلوس، 3 جدایه توانایی تولید ترکیب ضد قارچ را داشتند و جدایه Bacillus cereus SB15  بیشترین توان ضد­قارچی را نشان داد. شرایط بهینه تولید ترکیب ضدقارچ توسط این جدایه عبارت بود از: دمایC °37، 7pH=، 48 ساعت انکوباسیون و مانیتول و اوره به­ عنوان بهترین منابع کربن و نیتروژن. MIC و MFC ترکیب ضدقارچی تولیدی علیه آسپرژیلوس نیجر به ­ترتیب برابر 2 و 4 و علیه آسپرژیلوس فلاوس 4 و 16 میلی ­گرم در میلی­ لیتر به ­دست آمد.  نتیجه­ گیری: در مجموع می ­توان گفت باسیلوس­­ جداسازی شده قابلیت مناسبی جهت تولید ترکیب ضدقارچ دارد و می­ توان از آن در راستای تولید ترکیبات ضدقارچی جهت کنترل عفونت­ های قارچی و نیز کنترل قارچ­ ها در صنایع غذایی و محیط استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent306
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectعوامل ضدقارچfa_IR
dc.subjectباسیلوسfa_IR
dc.subjectآنتی بیوتیکfa_IR
dc.subjectبهینه سازیfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی بیوتیکیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتعیین شرایط بهینه برای تولید ترکیبات ضد‌قارچی از جدایه بومی باسیلوس سرئوس SB15fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentگروه قارچ شناسی، دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپورfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue1
dc.citation.spage9
dc.citation.epage18


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد