• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 21, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 21, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین شرایط بهینه برای تولید ترکیبات ضد‌قارچی از جدایه بومی باسیلوس سرئوس SB15

    (ندگان)پدیدآور
    معتمدی, حسینزاهدی, الناززارعی محمودآبادی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    306.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: با توجه به گسترش عفونت­ های قارچی یافتن ترکیبات ضد­قارچی جدید ضروری است و گونه ­های مختلف باسیلوس به­ دلیل ویژگی­ های زیستی منبع مناسبی برای این منظور است. هدف این مطالعه دست­یابی به­ گونه ­های بومی باسیلوس با توان تولید ترکیبات ضد­قارچی می­ باشد. مواد و روش­ ها: در این مطالعه گونه­ های باسیلوس از نمونه ­های خاک تیمار شده با حرارت، جداسازی شده و با استفاده از روش انتشار دیسک اثر ضد­قارچی مایع رویی حاصل از کشت براث آن­ ها بررسی شد. شاخص ­های MIC و MFC جدایه­­ منتخب علیه دو قارچ استاندارد سنجیده شد و منحنی رشد آن در مقادیر مختلف دما و pH رسم شد. اثر pH، دما، زمان، منبع کربن و نیتروژن بر تولید ترکیب ضدقارچی توسط جدایه­ منتخب بررسی شده و جدایه با استفاده از تست­ های بیوشیمیایی و مولکولی تعیین هویت شد. نتایج: از 6 جدایه باسیلوس، 3 جدایه توانایی تولید ترکیب ضد قارچ را داشتند و جدایه Bacillus cereus SB15  بیشترین توان ضد­قارچی را نشان داد. شرایط بهینه تولید ترکیب ضدقارچ توسط این جدایه عبارت بود از: دمایC °37، 7pH=، 48 ساعت انکوباسیون و مانیتول و اوره به­ عنوان بهترین منابع کربن و نیتروژن. MIC و MFC ترکیب ضدقارچی تولیدی علیه آسپرژیلوس نیجر به ­ترتیب برابر 2 و 4 و علیه آسپرژیلوس فلاوس 4 و 16 میلی ­گرم در میلی­ لیتر به ­دست آمد.  نتیجه­ گیری: در مجموع می ­توان گفت باسیلوس­­ جداسازی شده قابلیت مناسبی جهت تولید ترکیب ضدقارچ دارد و می­ توان از آن در راستای تولید ترکیبات ضدقارچی جهت کنترل عفونت­ های قارچی و نیز کنترل قارچ­ ها در صنایع غذایی و محیط استفاده کرد.
    کلید واژگان
    عوامل ضدقارچ
    باسیلوس
    آنتی بیوتیک
    بهینه سازی
    مقاومت آنتی بیوتیکی
    عمومى

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-04-01
    1396-01-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی کاشان
    سازمان پدید آورنده
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
    گروه قارچ شناسی، دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور

    شاپا
    1029-7855
    2008-9821
    URI
    http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3294-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645842

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب