نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمروتی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorآرمند, نظامfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:41:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:41:48Z
dc.date.available1399-08-23T22:41:48Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:41:48Z
dc.date.issued2020-03-01en_US
dc.date.issued1398-12-11fa_IR
dc.identifier.citationمروتی, حسن, آرمند, نظام. (1398). بررسی تأثیر عصاره الکلی پیاز گل نرگس (Narcissus tazetta L.) بر شاخص‌های مربوط به عملکرد کلیه. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 24(1), 56-62.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4021-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645809
dc.description.abstractسابقه و هدف: گل نرگس غنی از چندین متابولیت ثانویه مختلف از جمله اسانس ­ها، ترینوئیدها، فلانوئید­ها، ترکیبات فنولی، آلکالوئیدها و دارای فعالیت زیستی، خواص دارویی و مورد توجه در صنعت عطرسازی می‌باشد. با توجه به عدم بررسی تأثیر عصاره این گیاه بر کلیه، این مطالعه با هدف بررسی اثر پیاز گل نرگس بر شاخص‌های مربوط به عملکرد کلیه صورت پذیرفت. مواد و روش ­ها: در این مطالعه 20 سر موش صحرایی نر بالغ به ­صورت تصادفی به 3 گروه تجربی و یک گروه شاهد تقسیم شدند. گروه­ های تجربی، عصاره پیاز گل نرگس را با غلظت­ های 50، 100 و mg/kg 150 به ­صورت خوراکی در مدت‌زمان 6 روز دریافت کردند و در روز هفتم از همه گروه­ های موشی خونگیری به عمل آمد و تست­ های عملکردی کلیه بررسی شد. جمع­ آوری داده­ ها با نرم‌افزارSPSS ویرایش 21 صورت گرفته و نتایج به­ صورت میانگین و انحراف معیار ارائه شده است. نتایج: در دوز mg/kg 100 عصاره پیاز گل نرگس، فعالیت پروتئین کل (Total Proteins) کاهش معنی‌داری را نسبت به گروه شاهد نشان داد (0/01<P). در دوز mg/kg 150 عصاره، فعالیت پروتئین کل و آلبومین (Albumin) کاهش معنی ­داری و کراتینین (Creatinine) افزایش معنی­ داری را نسبت به گروه شاهد نشان داد (0/05<P). همچنین میزان اوره (Urea) در غلظت mg/kg 150، افزایش معنی ­داری نسبت به گروه شاهد نشان داد (0/01<P). بیلی ­روبین (BUN) در تمامی دوزهای عصاره نسبت به گروه شاهد تغییر معنی­ داری نشان نداد. نتیجه‌گیری: کاهش معنی­دار پروتئین کل و آلبومین و افزایش معنی‌دار اوره و کراتینین، توکسیک‌بودن در دوزهای بالای عصاره پیاز گل نرگس را نشان می­دهد که لازم است جهت بررسی بیشتر، مطالعات بافت‌شناسی انجام پذیرد.fa_IR
dc.format.extent193
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectگیاه داروییfa_IR
dc.subjectپروتئین کلfa_IR
dc.subjectبیلی روبینfa_IR
dc.subjectاورهfa_IR
dc.subjectکراتینینfa_IR
dc.subjectآلبومینfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر عصاره الکلی پیاز گل نرگس (Narcissus tazetta L.) بر شاخص‌های مربوط به عملکرد کلیهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue1
dc.citation.spage56
dc.citation.epage62


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد