بررسی تأثیر عصاره الکلی پیاز گل نرگس (Narcissus tazetta L.) بر شاخصهای مربوط به عملکرد کلیه
(ندگان)پدیدآور
مروتی, حسنآرمند, نظامنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: گل نرگس غنی از چندین متابولیت ثانویه مختلف از جمله اسانس ها، ترینوئیدها، فلانوئیدها، ترکیبات فنولی، آلکالوئیدها و دارای فعالیت زیستی، خواص دارویی و مورد توجه در صنعت عطرسازی میباشد. با توجه به عدم بررسی تأثیر عصاره این گیاه بر کلیه، این مطالعه با هدف بررسی اثر پیاز گل نرگس بر شاخصهای مربوط به عملکرد کلیه صورت پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه 20 سر موش صحرایی نر بالغ به صورت تصادفی به 3 گروه تجربی و یک گروه شاهد تقسیم شدند. گروه های تجربی، عصاره پیاز گل نرگس را با غلظت های 50، 100 و mg/kg 150 به صورت خوراکی در مدتزمان 6 روز دریافت کردند و در روز هفتم از همه گروه های موشی خونگیری به عمل آمد و تست های عملکردی کلیه بررسی شد. جمع آوری داده ها با نرمافزارSPSS ویرایش 21 صورت گرفته و نتایج به صورت میانگین و انحراف معیار ارائه شده است.
نتایج: در دوز mg/kg 100 عصاره پیاز گل نرگس، فعالیت پروتئین کل (Total Proteins) کاهش معنیداری را نسبت به گروه شاهد نشان داد (0/01
کلید واژگان
گیاه داروییپروتئین کل
بیلی روبین
اوره
کراتینین
آلبومین
medicine
paraclinic
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-03-011398-12-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایراندانشگاه تهران، تهران، ایران
شاپا
1029-78552008-9821




