تأثیر متقابل عقبگرد یا جمعبندی پاسخها در الگوی دوره بیپاسخی روانشناختی
(ندگان)پدیدآور
کاویانی, مریمفارسی, علیرضاعبدلی, بهروزنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: در الگوی دوره بی پاسخی روانشناختی زمان پاسخ محرک دوم با کاهش فاصله بین محرک اول و دوم افزایش مییابد. تاخیر پاسخ به محرک دوم را دوره بی پاسخی روانشناختی می نامند. شواهد اثر متقابل عقبگرد در تناقض با این یافته ها نشان داده اند که زمان واکنش محرک اول از محرک دوم تاثیر می پذیرد. مدل های تقسیم ظرفیت که در آنها پردازش همزمان چند محرک بر خلاف مدل تنگ راه امکانپذیر است، می تواند تغییرات پاسخ محرک اول را توجیه کنند. گاهی تغییرات تکلیف اول را می توان ناشی از جمعبندی پاسخ ها دانست؛ پاسخ به محرک اول تا آماده شدن پاسخ به محرک دوم در کانال پردازشی باقی می ماند، سپس هر دو محرک همزمان پاسخ داده می شوند. سوال پژوهش این بود که آیا پیچیدگی تکلیف دوم و دستکاری فاصله بین محرک ها بر زمان پاسخ تکلیف اول در دوره بیپاسخی روانشناختی تأثیر گذار است یا نه و تغییرات تا چه حدی ناشی از جمعبندی پاسخها است.
مواد و روش ها: از تکالیف ساده، افتراقی و انتخابی بهعنوان تکلیف دوم در الگوی دوره بیپاسخی استفاده شد و فاصله زمانی بین محرکها ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰، یا ۱۰۰۰ میلی ثانیه بود.
نتایج: نوع محرک دوم و فاصله زمانی بین محرک ها بر زمان واکنش محرک دوم و همین طور محرک اول تأثیرگذار بود.
نتیجه گیری: تغییرات پاسخ تکلیف اول در گروه ساده با اثر جمعبندی بین دو پاسخ سازگار بود، اما در گروه انتخابی بیشتر ناشی از محدودیت ظرفیت و همراستا با الگوی تأثیر متقابل عقبگرد بود.
کلید واژگان
محدودیت تکلیف دوگانهنظریه های تقسیم ظرفیت
نظریه های تنگ راه مرکزی
جمع بندی پاسخ
عمومى
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2017-11-011396-08-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایراندانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی
شاپا
1029-78552008-9821




