نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشریف زاده, علیfa_IR
dc.contributor.authorعالی, فرانکfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, میلادfa_IR
dc.contributor.authorکوثری, نداfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T22:38:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T22:38:38Z
dc.date.available1399-08-23T22:38:38Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T22:38:38Z
dc.date.issued2020-06-01en_US
dc.date.issued1399-03-12fa_IR
dc.identifier.citationشریف زاده, علی, عالی, فرانک, حیدری, میلاد, کوثری, ندا. (1399). بررسی فعالیت سمّیت سلولی عصاره‌های سیر و چای سبز در شرایط آزمایشگاهی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 24(3), 342-349.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3868-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645541
dc.description.abstractسابقه و هدف: سیر (Allium sativum) از خانواده Liliaceae و چای سبز (Camellia sinensis) از خانواده Theaceae در طب سنتی دارای کاربردهای زیادی هستند و اثرات ضدباکتریایی، ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی این گیاهان غالباً گزارش شده است. در مطالعه حاضر فعالیت سمّیت سلولی عصاره‌های سیر و چای سبز بر رده سلولی سرطان سینه انسانی (MCF7) و سلول فیبروبلاست پوست انسان (HDF) مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در این بررسی توصیفی، فعالیت سمّیت سلولی غلظت‌های مختلف عصاره‌های الکلی سیر و چای سبز (750، 500 و 250 میکروگرم در هر میلی‌لیتر) بر رده‌های سلولی MCF7 و HDF بررسی گردید. رده‌های سلولی در محیط کشت RPMI حاوی 10 درصد سرم جنین گاوی و 1 درصد پنی‌سیلین و استرپتومایسین کشت داده شد و در انکوباتور 37 درجه سانتی‌گراد حاوی 5 درصد دی‌اکسید کربن و 95 درصد رطوبت قرار گرفت. از روش استاندارد MTT برای برآورد توانایی زیستی سلول‌ها در مجاورت عصاره‌های سیر و چای سبز بهره گرفته شد. نتایج: براساس نتایج MTT، عصاره سیر برحسب غلظت و زمان دارای فعالیت ضدسرطانی و بیش از 50 درصد کاهش تراکم سلولی علیه رده سلولی MCF7 می‌باشد در حالی‌که روی سلول سالم HDF اثر خاصی نشان نداد (P< 0/01). همچنین عصاره چای سبز روی هیچ‌کدام از رده‌های سلولی سرطانی و یا سالم اثر سمّیت نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که عصاره سیر از پتانسیل مناسبی برای کنترل سلول‌های سرطانی برخوردار است.fa_IR
dc.format.extent747
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectچای سبزfa_IR
dc.subjectسرطان سینهfa_IR
dc.subjectسمیت سلولیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت سمّیت سلولی عصاره‌های سیر و چای سبز در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوتکنولوژی ، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوتکنولوژی ، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue3
dc.citation.spage342
dc.citation.epage349


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد