| dc.contributor.author | شریف زاده, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | عالی, فرانک | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدری, میلاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | کوثری, ندا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T22:38:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T22:38:38Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T22:38:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T22:38:38Z | |
| dc.date.issued | 2020-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-03-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شریف زاده, علی, عالی, فرانک, حیدری, میلاد, کوثری, ندا. (1399). بررسی فعالیت سمّیت سلولی عصارههای سیر و چای سبز در شرایط آزمایشگاهی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 24(3), 342-349. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3868-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/645541 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: سیر (Allium sativum) از خانواده Liliaceae و چای سبز (Camellia sinensis) از خانواده Theaceae در طب سنتی دارای کاربردهای زیادی هستند و اثرات ضدباکتریایی، ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی این گیاهان غالباً گزارش شده است. در مطالعه حاضر فعالیت سمّیت سلولی عصارههای سیر و چای سبز بر رده سلولی سرطان سینه انسانی (MCF7) و سلول فیبروبلاست پوست انسان (HDF) مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این بررسی توصیفی، فعالیت سمّیت سلولی غلظتهای مختلف عصارههای الکلی سیر و چای سبز (750، 500 و 250 میکروگرم در هر میلیلیتر) بر ردههای سلولی MCF7 و HDF بررسی گردید. ردههای سلولی در محیط کشت RPMI حاوی 10 درصد سرم جنین گاوی و 1 درصد پنیسیلین و استرپتومایسین کشت داده شد و در انکوباتور 37 درجه سانتیگراد حاوی 5 درصد دیاکسید کربن و 95 درصد رطوبت قرار گرفت. از روش استاندارد MTT برای برآورد توانایی زیستی سلولها در مجاورت عصارههای سیر و چای سبز بهره گرفته شد.
نتایج: براساس نتایج MTT، عصاره سیر برحسب غلظت و زمان دارای فعالیت ضدسرطانی و بیش از 50 درصد کاهش تراکم سلولی علیه رده سلولی MCF7 میباشد در حالیکه روی سلول سالم HDF اثر خاصی نشان نداد (P< 0/01). همچنین عصاره چای سبز روی هیچکدام از ردههای سلولی سرطانی و یا سالم اثر سمّیت نداشت.
نتیجهگیری: نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که عصاره سیر از پتانسیل مناسبی برای کنترل سلولهای سرطانی برخوردار است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 747 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سیر | fa_IR |
| dc.subject | چای سبز | fa_IR |
| dc.subject | سرطان سینه | fa_IR |
| dc.subject | سمیت سلولی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی فعالیت سمّیت سلولی عصارههای سیر و چای سبز در شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی ، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی ، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 342 | |
| dc.citation.epage | 349 | |