بررسی فعالیت سمّیت سلولی عصارههای سیر و چای سبز در شرایط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
شریف زاده, علیعالی, فرانکحیدری, میلادکوثری, ندانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: سیر (Allium sativum) از خانواده Liliaceae و چای سبز (Camellia sinensis) از خانواده Theaceae در طب سنتی دارای کاربردهای زیادی هستند و اثرات ضدباکتریایی، ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی این گیاهان غالباً گزارش شده است. در مطالعه حاضر فعالیت سمّیت سلولی عصارههای سیر و چای سبز بر رده سلولی سرطان سینه انسانی (MCF7) و سلول فیبروبلاست پوست انسان (HDF) مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این بررسی توصیفی، فعالیت سمّیت سلولی غلظتهای مختلف عصارههای الکلی سیر و چای سبز (750، 500 و 250 میکروگرم در هر میلیلیتر) بر ردههای سلولی MCF7 و HDF بررسی گردید. ردههای سلولی در محیط کشت RPMI حاوی 10 درصد سرم جنین گاوی و 1 درصد پنیسیلین و استرپتومایسین کشت داده شد و در انکوباتور 37 درجه سانتیگراد حاوی 5 درصد دیاکسید کربن و 95 درصد رطوبت قرار گرفت. از روش استاندارد MTT برای برآورد توانایی زیستی سلولها در مجاورت عصارههای سیر و چای سبز بهره گرفته شد.
نتایج: براساس نتایج MTT، عصاره سیر برحسب غلظت و زمان دارای فعالیت ضدسرطانی و بیش از 50 درصد کاهش تراکم سلولی علیه رده سلولی MCF7 میباشد در حالیکه روی سلول سالم HDF اثر خاصی نشان نداد (P
کلید واژگان
سیرچای سبز
سرطان سینه
سمیت سلولی
عمومى
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-06-011399-03-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
گروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانمرکز تحقیقات بیوتکنولوژی ، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی ، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
گروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
شاپا
1029-78552008-9821




